Vesillä liikkumisen taidot kuuluvat kaikille — Vesisankarit kiertää maata 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Seppo Rautiovaara

Miltei jokainen suomalainen liikkuu joskus vesillä. Siksi on hyvä harjoitella selviämistä yllättävistä tilanteista.

Turvallinen vesillä liikkuminen kuuluu suomalaisten kansallistaitoihin. Tämän vuoksi kahdeksan vesiliikuntaan ja -turvallisuuteen liittyvää järjestöä kiertää eri puolilla Suomea opettamassa keskeisiä taitoja kaikille asiasta innostuneille.

Koululiikuntaliiton koordinoima Vesisankarit-hanke opettaa vesiturvallisuutta, uimataitoa ja ensiaputaitoja uimahalleissa järjestettävissä tapahtumissa. Lappeenrantaan ja Imatralle kiertue saapuu ensi toukokuussa.

Tuoreen uimataitotutkimuksen mukaan 76 prosenttia peruskoulun kuudesluokkalaisista on uimataitoisia. Koulujen uimaopetus on merkittävässä roolissa uimataidon kehittymisen kannalta, mutta kuntakohtaiset erot lasten uimataidossa ovat edelleen suuria.

— Vesisankarit edistävät toiminnallaan uimataitoa sekä muita vesillä liikkumisen taitoja. Lasten vesiturvallisuus ei kunnissa saisi olla säästölistalla, Koululiikuntaliiton liikunta-asiantuntija Sari Turunen toteaa.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestettävälle Vesisankarit-kiertueelle osallistuu edustajia Koululiikuntaliitosta, Sukeltajaliitosta, Suomen melonta- ja soutuliitosta, Suomen Meripelastusseurasta, Suomen Punaisesta Rististä, Suomen Purjehduksesta ja Veneilystä, Suomen Uimaliitosta sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta. Hanketta tukevat Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Anne Kokkonen

Anne Kokkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.