Asuinrakennus paloi korjauskelvottomaksi Ruokolahden Härskiänsaaressa, tulen epäillään lähteneen savupiipusta

Niina Villman

Härskiänsaaren paloa sammutetaan kolmen palokunnan voimin. Arkistokuva.
Härskiänsaaren paloa sammutetaan kolmen palokunnan voimin. Arkistokuva.

Ruokolahden Härskiänsaaressa sijaitsevassa asuinrakennuksessa syttyi tulipalo torstaina iltapäivällä. Päivystävän palomestarin Sami Backmanin mukaan palo syttyi sataneliöisen rakennuksen välipohjassa.

Rakennusta sammutettiin kolmen palokunnan voimin. Palo ei päässyt leviämään asuintiloihin, mutta ne kärsivät merkittäviä savu- ja vesivahinkoja.

Sammutustöiden yhteydessä pelastuslaitos joutui purkamaan pois kaikki rakennuksen kattopinnat. Raivaustöiden aikana myös rakennuksen välikatto romahti. Backmanin mukaan tulipalo tuhosi rakennuksen korjauskelvottomaan kuntoon.

Syttymishetkellä talossa olleet asukkaat olivat laittaneet tulen tulisijaan. Backmanin mukaan palo lähti todennäköisesti savuhormista.

— Välipohjassa syttynyt palo viittaa vaurioon savupiipussa, mutta syttymissyytä tutkitaan edelleen.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Rakennuksessa olleet henkilöt pääsivät itse ulos koirineen.

Paikalle hälytettiin kymmenisen pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle kello 15.53. Sammutus- ja raivaustyöt kestivät kello 20:een asti.

Sammutustyöihin osallistuivat Ruokolahden ja Imatran palokunnat sekä Imatran VPK. Lisäksi paikalle hälytettiin raivausauto Joutsenosta.

Härskiänsaari sijaitsee Saimaassa Äitsaaren länsipuolella. Backmanin mukaan ainoa hankaluus palopaikalle pääsemisessä oli pitkä välimatka.

Muokattu kello 18.47 ja kello 20.24: Päivitetty lisätiedoilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.