Linnoituksen kesäteatterin akanketaleet luottavat kukkiin ja mehiläisiin

Mirkku Merimaa

Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa esitetään tänä kesänä UIT:n Aikamoisia akanketaleita -näytelmää. Se on eräänlainen esiosa viimekesäiselle Melkoisia muskettisotureita -näytelmälle.

Päärooleissa ovat Heidi Heralan, Riitta Havukaisen ja Elina Stirkkisen tulkitsemat kolme vahvaa naista, jotka kaipaavat rahoitusta Makkaraa ja Merikantoa -festivaalilleen. Toisaalla Seppo Maijalan esittämä vanhapoika Kauno Virtanen tuskailee saamattoman renkinsä (Jussi Lampi) kanssa ja päättää palkata taloudenhoitajan – mahdollisimman halvalla tietysti.

Näytelmä luottaa pitkälti sukupuolielämän ympärillä pyörivään huumoriin. Muutamia omaperäisempiäkin oivalluksia mahtuu silti mukaan.

Pitkähkö näytelmä jaksaa naurattaa, mutta täysosumasta se jää hieman sivuun.

Lue koko arvio alta löytyvästä linkistä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.