Kutistavatko pop up -kahvila, geokätköily tai videot nukkuvien puolueen? — Lappeenranta kokeilee

Mika Strandén

Lappeenrannassa äänestysprosentti jäi edellisissä kuntavaaleissa maan keskiarvon alapuolelle. Keskuspuiston telineet odottelevat tämän vuoden kuntavaalien mainoksia.
Lappeenrannassa äänestysprosentti jäi edellisissä kuntavaaleissa maan keskiarvon alapuolelle. Keskuspuiston telineet odottelevat tämän vuoden kuntavaalien mainoksia.

Lappeenrannan kaupunki markkinoi kuntavaaleja ja nimenomaan äänestämistä nyt ensimmäistä kertaa. Näin demokratia toteutuisi vahvempana.

Edellisissä kuntavaaleissa koko maan äänestysprosentti oli 58,3 ja Lappeenrannan vastaava luku oli vain 54,3 prosenttia.

Asukasyhteishenkilö Piia Haakana ei suostu uskomaan kliseitä ”eihän se mitään vaikuta vaikka äänestänkin” tai ”samat valtuutetut ne siellä aina häärää”.

— Haastan lappeenrantalaiset äänestämään parasta mahdollista ehdokasta, jonka ajatusmaailma ja arvot osuvat kohdalleen omien arvojen kanssa.

Kaupunki avaa kauppakeskus Iso-Kristiinaan viikoksi ensi tiistaina pop up -vaalitilan. Asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan äänestämisestä ja sen tärkeydestä. Paikalla on kaupungin asukasyhteyshenkilö sekä aika ajoin muitakin muun muassa muutosjohtaja Aija Tuimala sekä Etelä-Karjalan liiton viestintäpäällikkö Ritva-Liisa Pulkkinen.

Kaupunki järjestää myös kolme kuntavaalitilaisuutta.

Kaupunki on tehnyt lyhyitä videopätkiä tavallisista kuntalaisista. Sanni,18, Fedor, 27, Veli-Matti, 46, ja Sirkka, 64. He kertovat, miksi äänestävät ja onko heidän mielestään äänestämisellä merkitystä.

Vaalikätköt houkuttelevat äänestämään ennakkoäänestyksen aikaan 29.3.—4.4. Kolme rastia johdattavat vaalikätköilijän geokätkennän tapaan rastilta rastille ja loppujen lopuksi yhdelle ennakkoäänestyspaikalle.

Kolme vaalitilaisuutta

Lappeenrannan vanhus- ja vammaisneuvostot järjestävät yhteisen lappeenrantalaisten kuntavaaliehdokkaiden kuulemistilaisuuden kaupungintalon valtuustosalissa ensi maanantaina kello 16.30 alkaen.

Kaupunki toteuttaa yhteistyössä Moniheli ry:n kanssa Kaikkien Vaalit -vaalitilaisuuden tiistaina 28.3. kaupungintalon valtuustosalissa kello 18 alkaen. Tilaisuudessa kuntalaisia koskevien ajankohtaisten asioiden lisäksi huomioidaan monikulttuurisuus ja yhdenvertaisuus.

Lähiö äänestää! -vaalitilaisuus on Sammontorin asukastilassa torstaina 30.3. kello 16.30 alkaen. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys EKTA:n kanssa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.