Lappeenrantalaisen Visedon tekijätiimi palkittiin suomalaisella insinöörityöpalkinnolla — perusteina työryhmän monipuolinen osaaminen

30 000 euron arvoinen palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai työryhmälle, joka on huomattavasti edistänyt teknillistä osaamista Suomessa.

Kai Skyttä

Visedon Kimmo Rauma oli yksi palkittuun tiimiin kuuluvista henkilöistä. Arkistokuva.

Lappeenrantalaisen Visedon tekijätiimi on palkittu suomalaisella insinöörityöpalkinnolla. Palkinto myönnettiin Visedon tiimiin kuuluville Kimmo Raumalle, Tero Järveläiselle, Matti Iskaniukselle, Antti Tarkiaiselle ja Risto Tiaiselle.

Palkinto myönnettiin älykkäiden sähköisten voimansiirtojärjestelmien kehittämisestä ja toteuttamisesta. Palkitun ryhmän luomilla monikäyttöisillä tehoelektroniikkakomponenteilla ja ohjelmistoilla sähköistetään pyöräkuormaajia, kuorma-autoja, kivenmurskaimia ja laivoja.

Palkintoraati arvosti työryhmän monipuolista osaamista. Teknisessä kehitystyössä on luotu uutta ja tulokset on osattu markkinoida loistavasti, palkinnon perusteissa todetaan.

Liikevaihto liki kaksinkertaistunut

Visedo on yksi maailman johtavista työkoneiden sähköisten voimalinjojen toimittajista. Vuonna 2009 perustetun yrityksen liikevaihto on lähes kaksinkertaistunut vuosittain, viime vuonna se nousi liki 10 miljoonaan euroon.

Yrityksen menestyksen takana on vahva panostus tuotekehitykseen yhteistyössä muun muassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa.

Visedon omistajaksi tuli syksyllä 2017 Danfoss. Kaupan jälkeen Visedosta tuli Danfoss Mobile Electrification, eli osa tanskalaista Danfoss-konsernia.

Fakta: Suomalainen insinöörityöpalkinto

Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF jakavat vuosittain Suomalaisen insinöörityöpalkinnon henkilölle tai työryhmälle, joka on huomattavasti edistänyt teknillistä osaamista Suomessa.

Palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Tunnustuksen saajaksi oli ehdolla 25 innovaatiota, joista finaaliin pääsi kuusi työtä.

Palkinto jaettiin tiistaina Helsingissä Tech Day in Finland -tapahtuman yhteydessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet