Lappeenrantalaismiehen öinen lenkki päättyi pahoinpitelyyn – nuorisojoukko hyökkäsi päälle kaupungin keskustassa

Inka Nordlund

Pahoinpitely oli tapahtunut kuvassa näkyvän Raastuvankadun leikkikentän edustalla.
Pahoinpitely oli tapahtunut kuvassa näkyvän Raastuvankadun leikkikentän edustalla.

Lappeenrantalaisen miehen öinen lenkki koiran kanssa päättyi pahoinpitelyyn aamuyöllä torstaina kaupungin keskustassa. Mies oli ulkoiluttamassa koiraansa noin kello kolmen aikaan Raastuvankadun länsipäässä, kun arviolta 5–7 hengen nuorisojoukko hyökkäsi miehen kimppuun.

— Näin ihmisiä leikkipuistossa, kun olin kiertämässä puistoa. Kun pääsin puiston takapuolelle, ehdin huomata, että he tulevat päälle.

Enempää mies ei ehtinyt nähdä. Seuraavaksi hän oli maassa verta vuotava haava otsassaan. Päälle käynyt joukkio pakeni paikalta.

— Sitten koko homma olikin jo ohi. En ole varma, aukesiko pää lyönnistä vai kaatumisen yhteydessä.

Mies käveli takaisin kotiinsa ja sitoi saamansa haavat.

— En ajatellut, että olisin tarvinnut sairaalahoitoa, joten en yöllä lähtenyt mihinkään. Aamulla kuitenkin menin sairaalaan. Lääkäri laittoi varmaankin neljä tikkiä. Myös nenä oli naarmuilla.

Kaupungin keskusta oli tuohon aikaan hiljainen. Mies ei osaa juuri kertoa hyökkääjien tuntomerkeistä. Tummiin pukeutuneet nuoret olivat miehen mukaan noin 18-vuotiaita.

Miehen tyttöystävä julkaisi kuvan miehen saamista vammoista sosiaalisessa mediassa. Miehellä ei ole aavistustakaan, miksi hänen kimppuunsa käytiin. Hän kertoo kiertävänsä samaa lenkkiä usein, eikä mitään ongelmia ole aiemmin ollut.

— Kirkon puistossa sillan toisella puolella on usein paljon nuorisoa, mutta ei niinkään leikkipuistossa, hän sanoo.

— Ainut syy, minkä keksisin, on ulkomailta levinnyt muoti-ilmiö, jossa tuntemattoman kimpppuun hyökätään ja lähdetään karkuun.

Tapahtumasta huolimatta Mies ei usko pelkäävänsä jatkossa öistä liikkumista keskustassa. Sairauslomalle hän ei jäänyt, vaikka lääkäri sitä olisi kirjoittanut.

— Vähän rujon näköinen naama saattaa olla asiakaspalvelutyössä.

Mies teki asiasta rikosilmoituksen poliisille. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Liikkanen kertoo Ylelle, että pahoinpitelystä epäillään 4-7 nuorta.

Muokattu kello 17.50: Poistettu miehen henkilötietoja uutisesta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.