Ruokolahden kunta myy Taitotalon taideyhdistykselle — Kunta avustaa uuden lämmitysjärjestelmän asennusta 15 000 eurolla

Sopimus menee vielä taideyhdistyksen hallituksen ja yleiskokouksen käsittelyyn. Kunnassa asia on tarkoitus käsitellä maaliskuun valtuustossa.

Jasmin Ojalainen

Taitotalo on päätymässä Ruokolahden taideyhdistyksen omistukseen. Arkistokuva.
Taitotalo on päätymässä Ruokolahden taideyhdistyksen omistukseen. Arkistokuva.

Taitotalon kohtalosta on saavutettu yhteisymmärrys Ruokolahden kunnan ja taideyhdistyksen kesken. Neuvotteluissa on alustavasti sovittu, että taideyhdistys ostaa Taitotalon kunnalta nimelliseen hintaan.

Kunta sitoutuu avustamaan uuden lämmitysjärjestelmän rakentamista Taitotalolle 15 000 eurolla, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen. Rakennukseen tulee ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä.

Sopimus menee vielä taideyhdistyksen hallituksen ja yleiskokouksen käsittelyyn. Taideyhdistyksen hallitus kokoontuu 22. tammikuuta, yleiskokous on tarkoitus pitää helmikuun aikana.

Kunnassa asia on tarkoitus käsitellä maaliskuun valtuustossa.

— Olen tyytyväinen siihen, että asia saatiin pyöräytettyä näin, sanoo Sallinen.

Asunnolla vuokratuloja

Tyytyväinen on myös taideyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Vanhanen. Taitotalon kohtalo on vaivannut häntä jo pidemmän aikaa.

— Nyt pitää vaan toivoa, että meidän jäsenistö on myös tyytyväinen ratkaisuun.

Seuraavaksi taideyhdistys pohtii myös tulorahoituksen saamista, jolla Taitotaloa jatkossa pyöritetään. Vanhasen mukaan jo nyt on koossa se raha, mitä aluksi tarvitaan.

Talossa on yksi asunto, josta taideyhdistys saa vuokratuloja. Tavoitteena on saada taloon myös kansalaisopiston toimintaa, joka toisi yhdistykselle lisää tulorahoitusta.

Santeri Tynkkynen

Taideyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Vanhanen on tyytyväinen lopputulokseen.
Taideyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Vanhanen on tyytyväinen lopputulokseen.

Virmutjoen koulun kohtalo vielä ratkaistavana

Ruokolahden kunta pyrkii linjauksensa mukaisesti eroon kaikista tarpeettomista kiinteistöistään. Taitotalon ylläpitokustannukset olivat kunnanjohtaja Tuomo Sallisen mukaan viime vuonna 23 000 euroa.

Taitotalon jälkeen ratkaistavana on vielä Virmutjoen koulun kohtalo. Sen vuotuiset ylläpitokustannukset hipovat 30 000 euroa.

— Vaihtoehtoina on remontointi, myynti nykyisessä kunnossa tai jopa purku. Purkaminen olisi sinänsä sääli, sillä rakennus on hirsirunkoinen. Jos niin käy, pyritään rakennuksesta kierrättämään mahdollisimman paljon, Sallinen toteaa.