Syyttäjä vaatii Helvetin enkelien jäsenten murhan yrityksestä yli 9 vuoden vankeustuomioita

Syytteen mukaan imatralainen epäilty ampui liikkuvasta autosta 11 laukausta MC Carelian kerhotilaan. Yksi laukaus osui moottoripyörän polttoainetankkiin. Muut kilpistyivät ulkoseinään tai viuhuivat keittiöön ja oleskelutilaan.

Katja Juurikko

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden istunto järjestettiin Kouvolassa turvallisuussyistä.
Etelä-Karjalan käräjäoikeuden istunto järjestettiin Kouvolassa turvallisuussyistä.

Syyttäjä vaatii pitkiä vankeustuomioita moottoripyöräjengi Hells Angels MC Carelian ammuskelujutussa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli viime viikolla Kouvolassa tapausta, jossa kolmen miehen epäillään yrittäneen murhata kaksi Helvetin enkelien jäsentä. Yksi epäillyistä, vuonna 1966 syntynyt mies, on kouvolalainen. Kaksi muuta, vuonna 1989 ja 1987 syntyneet miehet, asuvat Imatralla ja Lappeenrannassa.

Syyttäjä esittää kaikille kolmelle syytetylle yli 9 vuoden vankeusrangaistusta murhan yrityksestä ja muista rikoksista. Jutun tuomio annetaan 12. lokakuuta.

Ammuskelun motiivina vanhat kaunat

Syytteen mukaan miehet ajoivat viime toukokuussa henkilöautolla Lappeenrannan Hyrymäessä sijaitsevan MC Carelian kerhotilan eteen. Yksi miehistä ampui autosta rynnäkkökiväärillä 11 laukausta rakennusta kohti.

Kuusi luodeista lävisti seinän ja tunkeutui sisätiloihin. Yksi osui moottoripyörän polttoainetankkiin, toinen keittiöön ja neljä oleskelutiloihin. Yksikään luoti ei osunut sisällä olleisiin ihmisiin.

Haastehakemuksessa kerrotaan, että ammuskelussa käytetty rynnäkkökivääri oli hankittu heinäkuussa 2015 ja se oli ollut vuoroin kolmen epäillyn hallinnassa. Ase on jäänyt kateisiin.

Syyttäjän mukaan ammuskelun motiivina olivat vanhat kaunat Helvetin enkelien jäseniä kohtaan. Kouvolalaismiehen tekoa selittivät henkilökohtaiset syyt. Lappeenrantalainen ja imatralainen mies kantoivat kaunaa aiempien pahoinpitelyjen takia.

Oikeus käsitteli myös kyseisiä pahoinpitelyjä

Helvetin enkelien jäseniä syytetään ammunnasta epäiltyjen pahoinpitelystä

Vuosina 1982 ja 1990 syntyneille lappeenrantalaismiehille vaaditaan yli kolmen vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista. Vuonna 1974 syntyneelle lappeenrantalaismiehelle syyttäjä esittää 8—10 kuukauden ehdotonta vankeutta.

Haastehakemuksen mukaan vuonna 1974 ja 1990 syntyneet miehet ovat MC Carelian jäseniä. Syytetekstissä ei oteta kantaa vuonna 1982 syntyneen miehen jäsenyyteen.

Juttukokonaisuuteen liittyy kaikkiaan yksitoista syytekohtaa: ampuma-aserikos, huumausainerikos, tuottamuksellinen kätkemisrikos, rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä pahoinpitely, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen, murhan yritys, vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos, ampuma-aserikos ja lievä ampuma-aserikos.

Uusimmat uutiset