Mansikkalan vanhalla koululla tehtiin ilkivaltaa, vahingot kymmeniä tuhansia euroja — Kylmälaitteiden ja soittimien rikkominen ei riittänyt, vaan päälle piti vielä virtsata

Tuija Pauhu

poliisi, poliisiauto
poliisi, poliisiauto

Mansikkalan vanhalla koululla Imatralla tehtiin ilkivaltaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Ilkivallasta aiheutui kymmenien tuhansien eurojen vahingot, kaupunki tiedottaa sivuillaan.

Puhdistusta ja muuttoa odottaneet kitarat, rummut ja kosketinsoittimet on tuhottu. Kitaroista on katkottu kaulat, rummut tuhottu kokonaan ja muita soittimia kaadettu. Lisäksi laitteiden päälle on virtsattu.

Myös koulun maitokylmiön lasiovi on hajotettu. Laite odotti puhdistusta ja siirtoa koulun väliaikaisiin keittiötiloihin. Tuhon kohteeksi joutui lisäksi videotykkejä ja tietokoneita.

Tilat olivat lukittuja, mutta ilkivallan tekijät ovat murtautuneet niihin.

Moduuleiden pihalla pidettiin nuotiota

Kaupungin tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo, että murrosta on tehty ilmoitus poliisille perjantaina. Poliisi kävi myös tutkimassa asiaa paikan päällä.

Rikottu omaisuus oli kiinteistön osassa, missä purkua ei ole vielä aloitettu. Tavarat oli määrä korjata pois ensi viikon aikana. Nyt muuttoaikataulua aikaistettiin, ja kylmälaitteet siirrettiin perjantaina pois.

― Lisäksi olemme tehostaneet alueella valvontaa, Turunen kertoo tiedotteessa.

Myös Mansikkalan moduuleiden eli väistötilojen pihalla on pidetty edellisenä päivänä nuotiota. Tekijät ovat tallentuneet valvontakameraan.

Kaakkois-Suomen poliisista kerrottiin perjantai-iltapäivänä, että tapaus on tutkinnassa, mutta ketään ei ole vielä otettu kiinni.

Lisätty viimeinen kappale 8.6. klo 15.55.