Punkhenki pykää festivaalin — LprHC Fest pääsee ruoholle

Elena Liseytseva

Mika Huotari (vas.) ja Heikki Takkinen asettavat vanerilevyä pienelle lavalle. Takkinen on auttanut LprHC Festia alusta lähtien ja lomatkin suunnitellaan festivaalin mukaan. — Rakkaus lajiin ja yleinen meininki saavat paikalle, hän perustelee.

LprHC Fest rakentuu uudelle festivaalialueelle Lappeenrannan Huhtiniemeen. Festari siirtyy kolkoksi koetulta hiekkakentältä vehreämpään maisemaan. Laskettelurinteen alle nousee kaksi lavaa ja hiihtohissin viereen vielä piknik-aluekin.

— Sitä ei ole aiemmin ollut. Ihmisillä on kuitenkin omia eväitä, joten esimerkiksi siivouksen vuoksi on parempi olla alue niiden keskitettyyn nauttimiseen, tuottaja Arttu Patolahti perustelee.

Muutosta koituu myös menetyksiä.

— Skeittaukseen liittynyt oheistoiminta jää pois, koska skeittirampit ovat nyt monen sadan metrin päässä.

LprHC Fest viettää juhlavuotta. Ensimmäinen festari oli kymmenen vuotta sitten. Tasavuosien vuoksi lavalle nousee spesiaalijuttuna paljon entisiä lappeenrantalaisia bändejä ja muusikoita.

Paikallisuuteen liittyy tapahtuman isoin pettymyskin. Bonkersin piti nousta lavalle 20 vuoden tauolta, mutta psychobillybändi jänisti mainostetulta comebackiltään. Pari muutakin bändiä perui.

— Bonkersia ei voi korvata. Peruutukset ovat ikäviä, mutta meillä on ollut aikaa reagoida niihin, joten uskottavia korvaajia on saatu tilalle. Totta kai ne harmittavat, kun eivät liity omiin mokiin.

Tapahtuma syntyy kengännauhabudjetilla. Hengen siihen puhaltaa talkooporukka. Ydinryhmän ohella aikaansa lainaavat vieraat, jotka purkavat ja siivoavat tapahtumaa festarilippuaan vastaan.

Mika Kautonen (vas.) ja Heikki Takkinen seuraavat, kun rakennuspäällikkö Mika Huotari asettaa vanerilevyä pienelle lavalle. Kautonen ja Takkinen ovat auttaneet LprHC Festia alusta lähtien ja lomatkin suunnitellaan festivaalin mukaan. — Rakkaus lajiin ja yleinen meininki saavat paikalle, he perustelevat.

LprHC Festin ohjelma

Perjantai 22.7.

Portit auki klo 16.

Iso lava

Worth The Pain klo 17.

Lasten Hautausmaa klo 18.25.

The Heartburns klo 19.45.

Broken Teeth (UK) klo 21.15.

Wisdom In Chains (US) klo 23.

Pieni lava

Madred klo 16.30.

Lapinpolthajat klo 17.45.

Foreseen klo 19.05.

Ydinperhe klo 20.35.

The Flex klo 22.15.

Lauantai 23.7.

Portit auki klo 12.

Iso lava

Asa & Laineen Kasperi klo 13.

Rejected klo 14.25.

Engage At Will klo 15.35.

Kivesveto Go Go klo 16.45.

Ratface klo 17.55.

St. Hood klo 19.05.

LprHC Fest 10 v. show klo 20.20.

Anti-Nowhere League klo 23.

Pieni lava

Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? klo 13.50.

Kohti Tuhoa klo 15.

Mind Chaos klo 16.10.

Kuudes Silmä klo 17.20.

Kaucas klo 18.30.

Cutdown klo 19.40.

SMC Lähiörotat klo 22.05.

Petteri Värtö

Petteri Värtö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet