Lappeenrannan urheilutalon jättiremontti alkaa kesäkuun alussa — 13,4 miljoonan euron urakka tuo rakennusten katolle 600 neliömetriä aurinkopaneeleita

Ensimmäisessä, kesäkuun alussa alkavassa vaiheessa remontoidaan keilahalli, voimistelusali, lajiharjoittelutilat ja toimistot.

Arttu Muukkonen

Vuonna
1983 valmistunut Lappeenrannan urheilutalo menee remonttiin kesällä. 
Vuonna 1983 valmistunut Lappeenrannan urheilutalo menee remonttiin kesällä. 

Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus alkaa kesällä. Kustannusarvioltaan 13,4 miljoonan euron urakka käynnistyy 4. kesäkuuta.

Valmista pitäisi olla vaiheittain vuoden 2019 huhtikuussa ja joulukuussa.

Peruskorjaus tehdään rakennusta käyttömukavuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi.

Korjaustyöt tehdään kahdessa vaiheessa, jotta remontista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa eri lajien harjoittelulle ja palloiluhallin käytölle.

Ensimmäisessä, kesäkuun alussa alkavassa vaiheessa remontoidaan keilahalli, voimistelusali, lajiharjoittelutilat ja toimistot.

Tässä vaiheessa peruskorjauksen ajaksi etsitään korvaavat tilat painille, judolle, painonnostolle, nyrkkeilylle ja voimistelusalin käyttäjille.

Sisäsoututilan käyttäjille tarjotaan tiloja muista liikuntatiloista. Keilaajille tiloja on tarjolla Rauhan kylpylässä ja Imatralla.

Toisessa vaiheessa remontoidaan palloiluhalli ja sen katsomot, sosiaalitilat ja varastot sekä yleisurheilu- ja ampumaradat.

Remontin vuoksi Uimahalli-urheilutalo-kiinteistö on kokonaan suljettuna 7.7. – 2.9.2018 ja 1.7. – 31.7.2019. Uimahalli sen sijaan palvelee normaalisti, mutta tulevana kesänä käyttökatko on tavallista pidempi.

Ensimmäisen vaiheen pitäisi valmistua ja uusien tilojen olla käytössä huhtikuunlopulla vuonna 2019. Toisen vaiheen tilat saadaan jälleen käyttöön joulukuun alussa 2019.

Korjauksen lisäksi urheilutalo kasvaa myös ulospäin. Uutta tilaa tehdään voimistelusalin ja palloiluhallin varastoihin, joita kasvatetaan. Palloiluhallin varastoa laajennetaan 240 neliöllä ja voimistelusalia 190 neliöllä.

Remontin yhteydessä palloiluhallin katsomoon asennetaan nykyisten penkkirivistöjen tilalle yksittäispenkit. Hallin sisääntulot säilyvät entisellään, mutta informaatio- ja kassapalvelut siirretään uimahallin aulaan.

Rakennusten katoille asennetaan yli 600 neliömetriä aurinkopaneeleita, jotka tuottavat osan talon tarvitsemasta sähköstä.

Tällä hetkellä peruskorjauksesta on käynnissä urakkakilpailu. Pääurakan lisäksi tarjouksia otetaan vastaan lukuisista sivu-urakoista.

Sivu-urakoina kilpailutetaan sähkö-, putki-, sammutusjärjestelmä- ja ilmanvaihtourakka, joka sisältää myös rakennusautomaatiourakan. Lisäksi hankkeeseen kuuluu koko joukko tilaajan hankintoja ja erillisurakoita.

Rakennusurakan tarjousten jättöaika päättyy 12.3.2018. Sivu-urakoiden osalta 1.3.2018.