Kalankääreiksi: Mistä Taipalsaaren yllätyskäänteessä oli kyse ja mikä tekee Vehkataipaleen kyläkoulusta niin erityisen?

Kai Skyttä

Suuri joukko koulunsa kohtalosta huolestuneita vehkataipalelaisia oli saapunut seuraamaan Taipalsaaren valtuuston kokousta keskiviikkoiltana. Lyhyessä kokouksessa ei Vehkataipaletta mainittu kertaakaan.

Etelä-Saimaan Kalankääreiksi-podcastin kolmas jakso käsittelee kyläkouluja. Vehkataipaleen kyläkoulun lakkauttaminen laitettiin yllättäen jäihin keskiviikkoiltana, mutta Etelä-Karjalan kyläkouluille ei voi ennustaa valoisaa tulevaisuutta*.

Taipalsaaren kunnanvaltuustossa keskiviikkoiltana ollut toimittaja Anne Kokkonen kertoo, että tunnelma valtuustossa oli leppoisa ja ihmiset hyvällä huumorilla. Tieto yllättävistä talousuutisista oli ilmeisesti levinnyt tehokkaasti ennen valtuuston kokousta. Muutos odotuksiin oli suuri, koska kokouksen odotettiin etukäteen äityvän jopa ikäväksi.

Kunnanvaltuuston kokouksessa selvisi, että Taipalsaaren taloustilanne parani kertaheitolla 1,7 miljoonaa euroa. Kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa ei siis päästy käsittelemään, koska lähtökohdat muuttuivat niin dramaattisesti. Kalankääreiksi-podcast käsittelee myös sitä, mistä miljoonaluokan heitto alkujaankin syntyi.

*: Paitsi kaikkein syrjäisimmille.

Kuuntele ja tilaa Applen podcast -sovelluksessa

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Luetuimmat

Uusimmat uutiset