Etelä-Karjalassa ei sunnuntaina todettu uusia koronatapauksia

Koko Suomen sunnuntain tartuntaluku on 131.

Mika Strandén

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan alueella ei todettu sunnuntaina uusia koronatapauksia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan. Lappeenrannan ilmoitetut tartunnat ovat tällä hetkellä 42 ja Imatran 10.

THL:n tilastossa näkyvät vain ne kunnat, joissa on todettu tartuntatapauksia ainakin viisi kappaletta. Koko maassa tartunnat ovat edelleen nousussa, ja koronatestejä on tehty maanlaajuisesti tähän mennessä lähes 1,3 miljoonaa. Pelkästään eilisen päivän aikana testejä tehtiin Suomen sairaanhoitopiireissä yhteensä 11 442 kappaletta.

Koko viikonlopun jäätiin alle 200 todetun tartunnan

Suomessa on raportoitu 131 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sunnuntaina. Kahden viikon aikana on raportoitu 2 886 tartuntaa, mikä on 1 328 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös eilen ja perjantaina koronatartuntoja raportoitiin alle 200, kun koko alkuviikon ajan uusia tartuntoja raportoitiin päivittäin yli 200 kappaletta. Esimerkiksi tiistaina luku oli päälle 280.

Kaikkiaan Suomessa on varmistunut 13 424 koronatartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt 14 vuorokauden ajalta 49,8 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Luku on laskenut hieman eilisestä. Koronan ilmaantuvuudessa alueittain on edelleen suuria eroja.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia oli perjantaihin mennessä tiedossa 351. Sairaalahoidossa oli perjantaina 56 ihmistä, joista kuusi tehohoidossa.

Luetuimmat