Kela aikoo lakkauttaa palvelupisteen Savitaipaleella – asiointi siirtyisi kokonaan hyvinvointiasemalle, joka tarjoaa Kelan palveluja kerran viikossa

Kelan palvelut Savitaipaleella ovat siirtymässä Eksoten palveluneuvojan hoidettaviksi.
Kelan palvelut Savitaipaleella ovat siirtymässä Eksoten palveluneuvojan hoidettaviksi.

Kela suunnittelee Savitaipaleen palvelupisteensä lakkauttamista. Tilalle tulisi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) palveluneuvojan antamaa Kelan etuusneuvontaa ja hakemusten vastaanottoa hyvinvointiasemalla.

Kerran viikossa tarjottava asiointipalvelu hyvinvointiasemalla alkoi vuodenvaihteessa. Kelan oma palvelupiste on tarkoitus lakkauttaa huhtikuun alusta lukien.

Kela perustelee palvelupisteen lakkauttamista vähäisellä käytöllä. Valtaosa asiakkaista oli siirtynyt käyttämään sähköisiä palveluja jo ennen koronarajoitusten voimaantuloa

Antamassaan lausunnossa Savitaipaleen kunnanhallitus hyväksyy palvelupisteen lakkauttamisen pääpiirteissään, mutta järjestelyssä nähdään myös monia ongelmia. Kunnanhallitus pitää lähipalvelun saamista tärkeänä ja on huolissaan siitä, riittävätkö jäljelle jäävät resurssit asiakkaiden tarpeiden täyttämiseen.

Uusimmat uutiset