Toni ja Maija-Leena Oinonen ostivat Honkapirtin Stora Ensolta – Viisihenkinen perhe muutti taloon Lappeenrannasta, kodin lisäksi rakennukseen tulee designstudio ja ompelimo

Oinosen perhe muutti Imatralla Kuparin asuntoalueella sijaitsevaan Honkapirttiin heti perjantaina, jolloin kauppasopimus allekirjoitettiin. Tulevaisuudessa Oinoset aikovat vuokrata juhlasalia erilaisia tapahtumia varten.

Santeri Tynkkynen

Toni ja Maija-Leena Oinonen palaavat Imatralle asuttuaan pitkään muualla. Pariskunta asui yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla ja edelliset viisi vuotta Lappeenrannassa.
Toni ja Maija-Leena Oinonen palaavat Imatralle asuttuaan pitkään muualla. Pariskunta asui yli 20 vuotta pääkaupunkiseudulla ja edelliset viisi vuotta Lappeenrannassa.

Kuparin asuntoalueella Imatralla sijaitseva Honkapirtti on saanut uudet omistajat. Stora Enso myi rakennuksen sekä viereisen tontin perjantaina imatralaislähtöisille Toni ja Maija-Leena Oinoselle.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen on iloinen, että hienolle ja historialliselle Honkapirtille löytyi uusi omistaja.

Iloisia ovat myös uudet omistajat, jotka muuttivat pikavauhtia heti perjantai-iltana Lappeenrannasta Imatralle. Honkapirtistä tulee nyt koti Toni ja Maija-Leena Oinoselle sekä heidän kolmelle lapselleen ja kolmelle pupulleen.

Sen lisäksi että Honkapirtistä tulee perheen koti, tulee tiloihin myös Toni Oinosen yrityksen Innofusorin designstudio sekä ompelimo. Tulevaisuudessa tarkoituksena on myös vuokrata Honkapirtin salia erilaisia tapahtumia, kuten häitä varten.

– Sali on hieno ja olisi häpeä, jos siellä ei järjestettäisi mitään, Oinonen mainitsee.

Oinosen mukaan sali on akustiikaltaan hyvä, joten myös pienimuotoiset musiikkitapahtumat tai näyttelyt sopisivat myös Honkapirttiin.

Matti Veijalainen

Stora Enso käytti viime vuosina Honkapirttiä edustus- ja koulutustilana. Arkistokuva.
Stora Enso käytti viime vuosina Honkapirttiä edustus- ja koulutustilana. Arkistokuva.

Rakennus remontoidaan asuinkäyttöön

Honkapirttiä on vuosien saatossa käytetty niin juhla- kuin koulutus- ja kokoustilana. Rakennuksessa on yhteensä noin 570 neliötä lämmintä pinta-alaa.

– Tilat ovat valtavat, mutta talo tulee suhteellisen täyteen. Remontoimme rakennuksessa tarpeellisia asioita. Kotia tehdessä tarpeet ovat erilaiset kuin juhlatilana, Oinonen mainitsee.

Honkapirtin vieressä sijaitseva vierastalo on edelleen myynnissä etuovi.com -sivustolla. Stora Enso pyytää 290 neliön rakennuksesta 200 000 euron hintaa.

Honkapirtin päärakennuksesta Stora Enso pyysi helmikuussa 300 000 euroa. Toni Oinonen ei paljasta rakennuksen lopullista ostohintaa.

– Hinta on varmaan ollut sopiva, kun ostaja on halunnut ostaa ja myyjä myydä, hän toteaa.

Honkapirtin, kuten Kuparin alueen kaikki talot, on suunnitellut arkkitehti W.G. Palmqvist. Honkapirtti on rakennettu Outokumpu Oy:n kuparitehtaan edustuskerhoksi vuonna 1938. Rakentajana toimi viipurilainen rakennusliike Veljekset Ketonen.