Mies ja kamera ovat aina paikalla — luumäkeläinen Soini Hatinen ottaa vuodessa tuhansia valokuvia, ja jakaa osuvimmat kaikille luumäkeläisille sosiaalisessa mediassa

Taavetissa asuva Soini Hatinen palkittiin vuoden positiivisimpana luumäkeläisenä. Hän sanoo olevansa peruspositiivinen luonne. Sosiaalisen median ilkeilyt hän ohittaa, sillä hän haluaa keskittyä hyvään.

Marleena Liikkanen

Soini Hatinen palkittiin joulukuussa vuoden positiivisimpana luumäkeläisenä. Hatinen osallistuu Luumäen arkeen aktiivisesti ja kuvaa puhelimellaan vuodessa tuhansia kuvia.
Soini Hatinen palkittiin joulukuussa vuoden positiivisimpana luumäkeläisenä. Hatinen osallistuu Luumäen arkeen aktiivisesti ja kuvaa puhelimellaan vuodessa tuhansia kuvia.

Luumäkeläinen Soini Hatinen herää viimeistään aamuviideltä. Ensi töikseen hän tarkistaa uutiset ja Facebookin omalla puhelimellaan. Aamuvirkku Hatinen on monesti ensimmäinen henkilö, joka tykkää Etelä-Saimaan Facebook-jaoista. Kuudeksi hän kävelee aamukahville Taavetin Teboilille.

— Tuttu porukka kokoontuu Teboililla joka aamu. Meitä on siellä hyvä porukka, Hatinen kertoo.

Hatinen on aktiivinen yhteisönsä jäsen. Erityisen aktiivinen hän on sosiaalisen median käyttäjänä. Facebookin Luumäki-ryhmässä Hatinen jakaa luumäkeläisten arkeen liittyviä kuvia, uutisia ja kunnan tiedonantoja.

Taavetin torin peruskorjaus oli hieno asia. — Soini Hatinen

— Ryhmä on hyvä tiedonvälityskanava. Se myös kasvattaa yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Luumäen kunta palkitsi Hatisen joulukuussa vuoden positiivisimpana luumäkeläisenä. Tunnustus tuli erityisesti Hatisen tekemästä positiivisesta viestinnästä sosiaalisessa mediassa.

— Tunnustus tuli täysin yllätyksenä, mutta tuntui hyvältä.

Kotoisin Savitaipaleelta

Hatinen muutti Luumäelle 2000-luvun alkupuolelle. Kotoisin hän on Savitaipaleelta. Hänen mielestään Luumäki on kehittynyt vuosien saatossa vain parempaan suuntaan.

— Kaikki toimii. Taavetin torin peruskorjaus oli erityisen hieno asia, hän kehaisee.

Hatinen on myös aktiivinen osallistuja. Hän kiertää erilaisissa tapahtumissa ja viihtyy erityisen hyvin Taavetin torilla. Kesällä hän matkusti useamman kerran kunnan järjestämällä kulttuuribussilla Kotkaniemeen ja takaisin.

— Se oli hyvä palvelu. Harmi, että niin harvat käyttivät bussia. Kyydissä oli vain minä ja bussikuski.

Marleena Liikkanen

Valokuvauksen lisäksi Hatinen harrastaa viherkasvien hoitoa.

Puhelin aina mukana

Puhelin on Hatiselle äärimmäisen tärkeä. Sen avulla hän lukee uutiset ja tekee Facebook-jaot. Puhelimen kanssa hän myös liikkuu erilaisissa tapahtumissa ja valokuvaa. Useimmiten Hatinen kuvaa yleiskuvia ja maisemaa, joskus myös yksittäisiä ihmisiä.

— Kuvausluvat kysyn aina kuntoon. Ihmiset suhtautuvat siihen tosi positiivisesti, hän kertoo.

Esimerkiksi joulun aikaan Hatinen jakoi tunnelmallisia kuvia Taavetin hautausmaan kynttilämerestä. Luumäki-ryhmään tehty päivitys keräsi toistasataa tykkäystä.

Valokuvausta Hatinen on harrastanut aina. Ensimmäisen kameransa hän sai kymmenvuotiaana poikana. Hatinen käytti aiemmin myös järjestelmäkameraa, mutta nykyään käyttöö vain puhelimensa kameraa.

— Se on niin kätevä, kulkee taskussa mukana minne vain.

Vuodessa Hatinen ottaa noin 3 000—4 000 kuvaa. Niistä osuvimmat hän haluaa jakaa sosiaalisessa mediassa myös muiden iloksi.

Marleena Liikkanen

Hatisen aamut alkavat aamukahvilla Taavetin Teboililla.

Fakta: Soini Hatinen

63-vuotias eläkeläinen.

Sosiaalisen median aktiivi.

Asuu Luumäellä Taavetissa.

Kotoisin alunperin Savitaipaleelta.

Harrastaa valokuvausta ja viherkasvien hoitoa.

Viihtyy hyvin Luumäellä. Matkustaa muutaman kerran vuodessa Lappeenrantaan ja harvoin ulkomaille.

Uusimmat uutiset