Pöppönen on taistellut elämästä ja kuolemasta — Suomenlapinkoira pelastui viime talvena luumäkeläisestä kennelistä, mutta terveysongelmat vaivaavat yhä

Pöppönen oli yksi 53 koirasta, jotka poliisi haki vajaa vuosi sitten pois luumäkeläisestä kennelistä oikeuden tuomittua kennelin pitäjät eläinsuojelurikoksesta.

Heidi Parkkinen

Pöppönen on kärsinyt pahoista tulehduksista ja monenlaisista sisäloisista.
Pöppönen on kärsinyt pahoista tulehduksista ja monenlaisista sisäloisista.

Jos nenäpunkkeja ei lasketa, Pöppönen voi vihdoin ja viimein aika hyvin. Pöppönen nauttii luun syömisestä, pitkistä metsälenkeistä, rapsutuksista, koirapuistoista ja ulkohommista.
— Hiljalleen se on alkanut liikkua niin kuin normikoirat, vaikka sen lihaskunto on yhä heikko. Jopa käveleminen oli sille pitkään tosi vaikeaa, kertoo koiran emäntä Heidi Parkkinen
Suomenlapinkoira muutti Parkkisen luo Lappeenrantaan tammikuun lopussa. Pöppönen oli yksi 53 koirasta, jotka poliisi oli hakenut pois luumäkeläisestä kennelistä oikeuden tuomittua kennelin pitäjät eläinsuojelurikoksesta.
Pöppönen oli uuteen kotiin tullessaan arka ja pelokas, mutta pian alkoi paljastua paljon vakavampia ongelmia.
— Ensin huomasimme, että koiran korvat olivat tosi tulehtuneet. Sitten paljastui, että sen kivespussit olivat niin tulehtuneet, että ne muistuttivat kooltaan appelsiinia.
Tulehdus oli saanut muhia koiran aluskarvan alla, joka oli ulosteiden kovettama.
— Lisäksi sillä oli kaikki mahdolliset sisäloiset.
Kovan lääkityksen jälkeen Pöppönen vaikutti jo terveemmältä, kunnes se vietiin kastraatioon. Sen jälkeen iski niin kova tulehdus, että koira oli kiidätettävä hätäleikkaukseen.
— Tulehdus levisi vatsan peitteisiin. Silloin oli tosi epävarmaa, selviytyykö Pöppönen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet