Parikkalassa sijaitseva Iloisen pässin maalaispuoti on valittu vuoden Maistuva maaseutuyritykseksi Etelä-Karjalasta

Tunnustus julkistettiin perjantaina Kädentaidot -messuilla Tampereella.

Inka Nordlund

Parikkalassa sijaitseva Iloisen pässin maalaispuoti on valittu vuoden Maistuva maaseutuyritykseksi Etelä-Karjalasta

Iloisen pässin maalaispuoti Parikkalasta on saanut vuoden 2019 Maistuva maaseutuyrityksen tunnustuksen Etelä-Karjalasta.

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksen myöntämä tunnustus julkistettiin tänään perjantaina Tampereella järjestetyillä Kädentaidot -messuilla.

Erikoisuutena biisoniburger

Vuonna 2012 perustettu Iloisen pässin maalaispuoti on rakennettu Koitsanlahden vanhaan kyläkaupparakennukseen Parikkalassa. Maalaispuodista löytyy laaja valikoima lähialueen tuottajien tuotteita. Yrittäjinä toimivat Niko Hälvä ja Terhi Torikka.

— Useimmiten puodissa tapaa Nikon, jonka käsissä yrityksen erikoisuus biisoniburger on saanut alkunsa. Tuhdit biisoniburgeriannokset valmistetaan Parikkalan Uukuniemellä kasvaneesta biisonin lihasta. Iloinen pässi on osannut valita oman lähiruokaerikoisuutensa, joka tunnetaan ympäri maakuntaa ja maakunnan ulkopuolellakin, kerrotaan Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten tiedotteessa.

Ehdotuksia kysyttiin kuluttajilta

Maistuva maaseutuyritysten valinnoilla halutaan nostaa esille maaseudun makuja, raaka-aineita ja ruokayrityksiä. Yritysten valitsemiseksi etsittiin Etelä-Suomen alueen maakunnista kuluttajilta ehdotuksia kylien ja kuntien tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä, ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista.

Maistuvan maaseutuyrityksen valinnassa on painotettu muun muassa tuotteiden ja palveluiden maistuvuutta ja elämyksellisyyttä, yrityksen halua kehittyä ja uudistua sekä yrityksen toiminnan vaikutuksia maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle.