Vesiskootterilla naisen päälle ajanut poika tuomittiin sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta

Tuomittu määrättiin maksamaan uhrille korvauksia lähes 4 000 euroa korkoineen.

Minna Mänttäri

Vesiskootterilla ajanut poika törmäsi uimassa olleeseen naiseen Myllysaaressa heinäkuussa. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

Uimariin vesiskootterilla törmännyt poika on tuomittu sakkoihin.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi torstaina antamassaan kansliapäätöksessään, että poika oli syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen nuorena henkilönä. Poika oli tekoaikaan 15-vuotias.

Hän sai 40 päiväsakkoa, josta tulee hänelle maksettavaa 240 euroa. Lisäksi hänen on maksettava vesiskootterin alle jääneelle naiselle erilaisia korvauksia noin 3 900 euroa korkoineen.

Poika törmäsi vesiskootterilla uimassa olleeseen naiseen Lappeenrannan Myllysaaressa viime vuoden heinäkuussa. Nainen sai törmäyksessä haavan kyynärvarteensa ja aivotärähdyksen. Hän tarvitsi sairaalahoitoa.

Oikeus katsoi, että poika oli ajanut vesiskootterilla 20 kilometrin tuntinopeudella törmäyksen sattuessa. Alueen nopeusrajoitus on yhdeksän kilometriä tunnissa. Pojalla oli kyydissään matkustaja.

Vesiskootteria ajanut poika myönsi syyllistyneensä vesiliikennerikkomukseen, mutta kiisti törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja vammantuottamuksen.

Käräjäoikeuden mukaan syytetty osoitti piittaamattomuutta lain käskyjä ja kieltoja kohtaan, eikä asiassa ole ollut kysymys ymmärtämättömyydestä. Poika on tietoisena nopeusrajoituksesta kuljettanut uimarannan läheisyydessä vesijettiä ylinopeudella ja aiheuttanut potentiaalisesti hyvinkin vaarallisen tilanteen, oikeus perusteli rangaistukseen tuomitsemista.

Oikeuden mielestä vesiskootterin alle jääneen naisen saamia vammoja eli haavaa ja aivotärähdystä ei voi pitää vähäisinä. Näin ollen syytetty syyllistyi menettelyllään vammantuottamukseen.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan Itä-Suomen hovioikeudelta voi hakea valituslupaa asiassa.

Uusimmat uutiset