Rapasaaren kivipenger petti ja mies putosi Saimaaseen — ”totesin vaan, että nyt mentiin”

Kai Skyttä

Pätkä vanhaa kivipengertä petti sen koko korkeudelta Rapasaaressa keskiviikkona. Paikka on merkitty lippusiimalla.

Pätkä Rapasaaren vanhaa kivipengertä petti keskiviikkona iltapäivällä Lappeenrannan satamassa. Veneitä laskemassa ollut Lauri Himmi putosi lohkareiden mukana järveen.

— Kävelin penkan reunalla. Siitä lähti kiviä irti ja seisoin kiven päällä, joka putosi reunalta. Mie putosin kivien perässä, Himmi kertoo.

Penkereestä irtosi muutama lohkare, jotka upposivat järveen. Himmi putosi kivien päälle ja loukkasi hieman selkäänsä. Hän näyttää selvinneen pudotuksesta mustelmilla.

— Ei siinä kerennyt mitään ajatella. Totesin vaan, että nyt mentiin.

Veneitä laskemassa oli yhteensä noin viiden hengen porukka. Paikalla olleet hakivat tikkaat, joita pitkin Himmi pääsi kipuamaan takaisin kuivalle maalle.

Himmi ei ehtinyt kylmettyä vedessä, mutta vaatteet kastuivat. Rapasaaressa tukikohtaansa pitävä Etelä-Saimaan meripelastusseura lainasi hänelle kuivat haalarit.

Sortuma tapahtui keskiviikkona noin kello 16. Sen jälkeen sortumakohta on käyty merkitsemässä lippusiimalla.

Satamajohtaja Hannu Lappalainen kertoo, että rannan vanhan kivipenkereen remontti oli suunnitteilla jo ennestään. Korjaussuunnitelmaa on tarkoitus katsoa ensi viikolla.

Rapasaareen valmistui satama ja rautatie kesällä 1885. Etelä-Saimaan meripelastusseuran tukikohta sijaitsee vanhassa rautatieasemarakennuksessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.