Lukuisia rikoksia Lappeenrannassa viikonloppuna – Törkeät rattijuopumukset Harapaisissa ja Reijolassa

Poliisi tiedotti myös aiemmin tapahtuneista törkeistä varkauksista Lauritsalassa sekä Selkäharjussa.

Roni Rekomaa

Lukuisia rikoksia Lappeenrannassa viikonloppuna – Törkeät rattijuopumukset Harapaisissa ja Reijolassa

Viikonlopun lukuisat liikenne- ja omaisuusrikokset sekä pahoinpitelyt ovat pitäneet poliisin kiireisenä Etelä-Karjalassa, selviää Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteesta.

Leirissä poliisi tavoitti perjantaina päivällä mopoilijan, jota epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Harapaisissa poliisin haaviin jäi sunnuntaina yöllä henkilöauton kuljettaja, jota se epäilee törkeästä rattijuopumuksesta.

Reijolassa henkilöautolla oli kolaroitu kaiteeseen maanantaina aamuyöllä, mutta ajoneuvon lähettyvillä ei ollut kuljettajaa tai matkustajia poliisin saavuttua paikalle.

Poliisi sai partiokoiran avulla kiinni kolme autossa ollutta. Kaikki puhallutettiin, sillä oli epäselvää, kuka autoa oli kuljettanut. Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisin tietoon viisi pahoinpitelyä

Viikonlopun aikana poliisi sai ilmoituksen viidestä pahoinpitelystä maakunnan alueella.

Lappeenrannassa tehtiin pahoinpitelyistä kaksi. Molemmat tehtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, toinen Kivisalmessa ja toinen Lauritsalassa.

Imatralla tehtiin niin ikään kaksi pahoinpitelyä. Imatrankoskella tehty pahoinpitely tapahtui puistossa lauantaina päivällä, Rajapatsaalla tehty puolestaan yksityisasunnossa sunnuntaina illalla.

Rautjärvellä tehtiin pahoinpitely yksityisasunnossa perjantaina päivällä.

Lappeenrannassa kaksi törkeää varkautta

Poliisi tiedotti lisäksi tietoonsa tulleista omaisuusrikoksista.

Lauritsalan ratapihan varastokonteilta on varastettu omaisuutta maanantain 20.7. iltakuuden ja tiistaiaamun 21.7. kello 6.45 välillä.

Ratapihalta vietiin tiedotteen mukaan pääasiassa työkaluja, muun muassa Airtecin polttomoottorikäyttöinen pulttikone ja Hiltin tasolasereita. Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena.

Selkäharjusta Ylämaantiellä sijaitsevalta työmaalta on varastettu suuri määrä kuparia torstai-illan 30. heinäkuuta ja perjantain 31. heinäkuuta vastaisen yön aikana. Varkaus on tehty iltakuuden ja aamuseitsemän välillä. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena.

Imatralla on murtauduttu Meltolassa sijaitsevaan pizzeriaan perjantain 31. heinäkuuta vastaisena yönä kello 2.55. Varkaat veivät kassakoneen sekä virvoitusjuomia. Asiaa tutkitaan varkautena.

Imatralla Mikonpuistossa on lisäksi murtauduttu huoltorakennukseen 27. heinäkuuta ja 28. heinäkuuta välisenä aikana. Murto on tehty maanantain iltapäiväkolmen ja tiistaiaamupäivän puoli yhdentoista välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Poliisi pyytää ilmoittamaan silminnäkijähavainnot sekä muut tapauksia koskevat tiedot vihjepuhelimeensa numeroon 0295414559 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.