Kehruuhuoneen liiketoiminnat siirtyvät Eekoolle — ”Tämän paikan tarinassa alkaa nyt uusi luku, saamme Kehruuhuoneelle leveämmät hartiat ja uusia tuulia”

Vuokrasopimus kaupungin kanssa on voimassa vuoteen 2025.

Marleena Liikkanen

Toimitusjohtaja Sari Kaasinen palasi Joensuun kaupungin kulttuurijohtajaksi. Kehruuhuone jatkoi sen jälkeen perheyrityksenä, mutta maanantaina liiketoiminta myytiin Etelä-Karjalan osuuskaupalle.
Toimitusjohtaja Sari Kaasinen palasi Joensuun kaupungin kulttuurijohtajaksi. Kehruuhuone jatkoi sen jälkeen perheyrityksenä, mutta maanantaina liiketoiminta myytiin Etelä-Karjalan osuuskaupalle.

Kehruuhuoneen liiketoimintaa pyörittävät yhtiöt siirtyivät maanantaina tehdyllä kaupalla Etelä-Karjalan Osuuskaupalle. Osapuolet eivät kerro kauppasumaa julkisuuteen.

Myyjinä kaupassa ovat Sari Kaasinen, hänen puolisonsa Petteri Ukkola ja tyttärensä Kiisa Koskimies.

Kaupan yhteydessä EeKoon tytäryhtiöiksi siirtyvät Kehruuhuoneella kulttuuritoimintaa pyörittävä Kehruuhuone Oy sekä ravintolatoimintaa pyörittävä KK Kitchen Oy.

Niiden yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli noin 1,6 miljoonaa euroa. Yhtiöt eriytettiin toisistaan vuonna 2017.

"Historiankirjat kääntävät sivua"

Kehruuhuoneen vuokrasopimus on tehty Lappeenrannan kaupungin kanssa ja se siirtyi kaupan mukana EeKoolle. Sopimus kestää kevääseen 2025 saakka.

— Kehruuhuoneen historiankirjat kääntävät sivua. Tämän paikan tarinassa alkaa nyt uusi luku ja Kehruuhuone saa toimintaansa leveämmät hartiat sekä uusia tuulia, sanoo Kehruuhuonetta perustamassa ollut Sari Kaasinen.

Kaasinen perheineen avasi Kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen vappuna 2015. Kehruuhuone on valittu Lappeenrannan parhaaksi lounaspaikaksi vuosina 2017 ja 2018.

Lisää tapahtumia luvassa?

Kehruuhuoneen toiminta-ajatus säilyy ennallaan.

Eekoon matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Aleksi Vuorinne sanoo, että Kehruuhuoneen toiminta on EeKoolle uutta.

Mika Strandén

Kehruuhuoneella on järjestettu useita kulttuuritapahtumia viime vuosina. Kuva Kehruuhuone 200 -näytelmästä.
Kehruuhuoneella on järjestettu useita kulttuuritapahtumia viime vuosina. Kuva Kehruuhuone 200 -näytelmästä.

— Otamme nöyrin mielin vastaan Sarin, Kiisan ja Petterin luoman upean kokonaisuuden. Jatkamme toiminnan kehittämistä omilla resursseillamme. Tarkoitus on edelleen kasvattaa kulttuurin ja tapahtumien roolia sekä vaalia hienoa ruokatuotetta, Vuorinne sanoo.

Kiisa Koskimies jatkaa

Aloite liiketoimintojen myymiseen tuli yrittäjiltä. Kiisa Koskimies jatkaa Kehruuhuoneen palveluksessa nyt toteutuneen yrityskaupan jälkeen, eikä omistajanvaihdoksella ole muitakaan henkilöstövaikutuksia.

— Olemme iloisia siitä, että Kehruuhuone saa parhaan mahdollisen toimijan. Olemme varmoja, että rakentamastamme tunnelmasta ja toimintatavasta pidetään kiinni ja sitä kehitetään eteenpäin karjalaisuutta ja paikallisuutta kunnioittaen, Koskimies sanoo.

Linnoituksessa sijaitsevalla Kehruuhuoneella on sen uuden tulemisen jälkeen järjestetty tapahtumia, festivaaleja ja markkinoita, myös yhteistyössä muiden Linnoituksen toimijoiden kanssa.