Kultasepänliike Timanttiset lopettaa Lappeenrannan Prismassa sekä Imatrankoskella Buttenhoffin talossa

Lappeenrannan keskustan liike jatkaa normaalisti.

Joonas Tapaninen

Koskenpartaalla sijaitseva Timanttisten myymälä lopettaa näillä näkymin kevättalvella.
Koskenpartaalla sijaitseva Timanttisten myymälä lopettaa näillä näkymin kevättalvella.

Timanttiset-ketjuun kuuluva Kultakellon Imatran myymälä on käynnistänyt loppuunmyynnin. Koskenpartaan lisäksi Kultakello on lopettamassa myymälänsä Lappeenrannan Prismassa, jossa korukauppa loppuu vuodenvaihteessa.

Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa sijaitsevan myymälän vuokrasopimus on päättymässä tammikuun lopussa, ja mikäli vuokrasopimuksesta ei päästä yhteisymmärrykseen, on sielläkin edessä liikkeen lopetus.

Kultakellolla oli Imatralla aiemmin liike myös Prisma-keskuksessa, mutta se lopetettiin vuonna 2018.

Kultakellon myymälät Lappeenrannan keskustassa ja Kouvolassa kauppakeskus Veturissa sekä kolme myymälää Helsingissä jatkavat normaalisti.

Imatralla loppuu kevättalvella

Suomen Kultakello Oy:n toimitusjohtaja Martti Kotisalo vahvistaa, että Imatran liikettä ollaan lopettamassa. Tarkka lopettamisajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta todennäköisintä on, että liikkeen lopettaessa eletään kevättalvea.

Lopettamispäätöksen taustalla on arvattava syy. Maailmalla riehuvan koronaviruksen takia venäläisturistit loistavat poissaolollaan, mikä on syönyt myymälän myynnistä pois puolet.

Suomen Kultakello omistaa Koskenparras 4:ssä eli niin sanotussa Buttenhoffin talossa puolet nykyisistä, yhteensä sadan neliön toimitiloistaan. Samalla paikalla on Kotisalon mukaan ollut kultasepänliike 1950-luvulta lähtien. Kultakello tuli taloon vuonna 1975.

– Puolet on vuokratilaa ja puolet omaa. Nyt luovumme vuokratilasta ja jäämme seuraamaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Kotisalo pitää ikkunan auki sille, että Kultakello perustaa Imatralle tulevaisuudessa uuden, pienemmän myymälän omistamiinsa tiloihin, jos markkinatilanne kääntyy paremmaksi.