Rekkakuski puhalsi itsensä maahantulokieltoon Vaalimaalla — Tarkastuksissa paljastui myös vaarallisia esineitä ja maahantulokieltoja

Naistenpäivä vilkastuttaa rajaliikennettä tulevana viikonloppuna, Parikkalassa raja on perjantaina venäläisten vapaapäivän vuoksi kiinni.

Päivä Heiskanen

Naistenpäivä on Venäjällä vapaapäivä, ja se vilkastuttaa rajaliikennettä Suomen suuntaan.
Naistenpäivä on Venäjällä vapaapäivä, ja se vilkastuttaa rajaliikennettä Suomen suuntaan.

Venäläinen rekkakuski puhalsi reilua 1,2 promillea vastaavat lukemat Vaalimaan rajanylityspaikalla sunnuntaina.

Mies oli tulossa Venäjältä Suomeen päin. Rattijuopumuksen vuoksi hänet määrättiin maahantulokieltoon Schengen-alueelle kahdeksi vuodeksi.

Rajavartiosto epäilee kahden miehen rikkoneen maahantulokieltoa Vaalimaalla sunnuntaina. Venäläisellä miehellä oli kielto päällä Suomeen ja moldovalaisella miehellä Puolassa saatu kielto koko Schengen-alueelle. 

Vaalimaalla tavattiin viime viikon aikana kiellettyjä vaarallisia esineitä neljältä venäläiseltä mieheltä.

Esineet olivat luottokorttiveitsiä ja sähkölamauttimia. Esineet löydettiin 27.2. ja 2.3. maahantulotarkastusten ja 28.2. ja 1.3. maastalähtötarkastusten yhteydessä.

Venäläisellä naisella oli mukanaan teleskooppipatukka ja kaasumutin rajatarkastuksessa Imatralla 26. helmikuuta. Rajavartiolaitos epäilee häntä vaarallisen esineen hallussapidosta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Nuijamaalla paljastui venäläisen miehen hallusta luottokorttiveitsi Nuijamaalla 2.maaliskuuta.

Naistenpäivä tuo
tuhansia lisäylittäjiä

Rajavartiosto odottaa tulevasta viikonlopusta tavanomaista vilkkaampaa. Perjantaina 8.3. venäläisillä on vapaapäivä kansainvälisen naistenpäivän johdosta.

Rajavartioston arvion mukaan saapuva liikenne vilkastuu jo torstai-illan aikana ja lähtevä liikenne painottuu sunnuntai-iltaan.

Nuijamaalla ja Vaalimaalla rajanylittäjiä on aikaisempien vuosien kokemusten perusteella viikonloppuna arviolta 12 000 — 13 000 vuorokaudessa ja Imatralla noin 7000. Normiviikonloppuna määrät ovat useita tuhansia pienemmät.

Parikkalan tilapäinen rajanylityspaikka on perjantaina 8.3. kiinni, koska Venäjän puolella pidetään juhlapyhinä yleensä auki vain vakituiset ylityspaikat.

Uusimmat uutiset