Rajavartiolaitoksen auton alle sijoitettu pommi räjähti Torniossa – Samalle kadulle on majoitettu Rajavartiolaitoksen työntekijöitä

Poliisi tutkii asiaa tuhotyönä ja räjähderikoksena.

Riina Haapala

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Torniossa räjähti auton alle sijoitettu pommi viime yönä, kertoo Lapin poliisi. Räjähdys tapahtui Aarnintiellä Putaan kaupunginosassa noin kello 00.50.

Poliisi tutkii asiaa tuhotyönä ja räjähderikoksena.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miska Sillanpää sanoo, että tutkinnan turvaamiseksi hän ei voi tänään kommentoida mitään tutkintaan liittyviä asioita.

Pommi oli sijoitettu Rajavartiolaitoksen käytössä olevan vuokra-auton alle, vahvistetaan Rajavartiolaitokselta. Asiasta kertoi aiemmin Yle.

– Tapauksen johdosta olemme tehneet tarvittavat tarkistukset turvallisuustasoomme, sanoo komentajakapteeni Valtteri Viitala Rajavartiolaitokselta.

Viitalan mukaan tarkemmat tiedot turvallisuustasosta eivät ole julkisia.

Räjähdyksen tapahtumapaikka Aarnintie on pienkerrostalovaltaista asuinaluetta. Rajavartiolaitoksen työntekijöitä on majoittunut Aarnintiellä. Majoitus on liittynyt Tornion rajanylityspaikan toimintaan.

– Aarnintie on ollut toistaiseksi majoituskäytössä, mutta tilannetta arvioidaan näiltä osin, Viitala sanoo.

Tornion rajanylityspaikalla on ollut henkilöstöä komennuksella myös Kaakkois-Suomen rajavartiostosta.

Poliisi pyytää havaintoja yön tapahtumista

Tuhotyöstä voidaan tuomita henkilö, joka esimerkiksi räjäyttää jotakin siten, että teko on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa tai siitä on huomattavaa taloudellisen vahingon vaaraa. Räjähderikoksesta voi saada tuomion, jos käyttää räjähdettä lainvastaisesti.

Poliisin tutkimat rikosnimikkeet eivät tässä vaiheessa viittaa siihen, että pommilla olisi yritetty tämänhetkisten tietojen mukaan tahallaan vahingoittaa jotakuta. Rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja tapahtumista Putaan kaupunginosassa viime yönä. Poliisi kaipaa havaintoja erityisesti Aarnintien ja Thurevikinkadun tienoilla viime yönä kello 00–01 liikkuneista ihmisistä ja ajoneuvoista.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295 466 481 tai sähköpostitse osoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi.