Ruokolahdelle kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ei hyväksy heikennyksiä sopimukseen – Sepponen on kuitenkin valmis jatkamaan neuvotteluja kunnanjohtajan pestistä

Sepposen mukaan valtuuston hyväksymässä sopimuksessa hänelle tarjotaan pienempää palkkaa kuin väistyvälle kunnanjohtajalle.

Piia Kaskinen

Anu Sepponen valittiin kuukausi sitten Ruokolahden kunnanjohtajaksi, mutta kunnanvaltuusto päätti maanantaina leikata uuden johtajan palkkaa. Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajan tehtävästä.
Anu Sepponen valittiin kuukausi sitten Ruokolahden kunnanjohtajaksi, mutta kunnanvaltuusto päätti maanantaina leikata uuden johtajan palkkaa. Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajan tehtävästä.

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ei hyväksy kunnanvaltuuston esittämiä heikennyksiä kunnanjohtajan sopimukseen.

– On selvää, että kunnanvaltuuston hyväksymillä ehdoilla sopimusta ei synny, Sepponen kirjoittaa tiistaina julkaisemassaan tiedotteessaan.

Sepponen kuitenkin sanoo olevansa valmis palaamaan neuvottelupöytään Ruokolahden kunnanhallituksen kanssa ja käymään johtajasopimusneuvottelut loppuun.

Ruokolahden kunnanvaltuusto teki maanantai-illan kokouksessaan yllättävän käännöksen ja äänesti kunnanjohtajan palkan pudottamisen puolesta. Myös työsuhteen etuja heikennettiin.

– Osasin odottaa jotain yllättävää, mutta olihan se päätös lopulta hämmentävä. Toisaalta minulla on sen verran kokemusta näistä poliittisista kuvioista, että mistään ei enää pitäisi yllättyä, Sepponen tuumaili tiistaina aamulla.

Sepponen ajoi tiistaina Etelä-Karjalasta Pohjois-Savoon, jossa hän työskentelee Rautalammin kunnanjohtajana.

Neuvottelut käyty paikan päällä

Anu Sepponen ei ollut seuraamassa Ruokolahden valtuuston kokousta maanantaina, mutta oli hyvin selvillä kokouksen kulusta.

– Meillä oli Ruokolahdella palaveri ennen valtuuston kokousta. En ole näitä neuvotteluja Ruokolahden kunnan kanssa hoitanut etäyhteyksillä, vaan olen käynyt paikan päällä, Sepponen kertoo.

Ruokolahden valtuusto päätti sosiaalidemokraattien ja keskustan äänillä, että Sepposelle tarjotaan 7 000 euron kuukausipalkan sijasta 6 500 euroa, maininta irtisanomisajan yhdeksän kuukauden palkasta poistettiin ja sopimukseen lisättiin maininta kuuden kuukauden koeajasta.

Sepposen mukaan nyt tarjottu palkka on pienempi kuin väistyvän kunnanjohtajan Tuomo Sallisen palkka. Hän myös huomauttaa, ettei Sallisellakaan ollut koeaikaa. Irtisanomiskorvausta hän perustelee sillä, että koska kunnanjohtaja voidaan irtisanoa ilman erityistä perustetta. Irtisanomiskorvaus on kunnanjohtajan ainoa työsuhdeturva. Nyt esitetty sopimus alittaa selvästi suomalaisten kunnanjohtajasopimusten tason, Sepponen kirjoittaa.

Yllättävää valtuuston päätöksessä oli myös se, että muutoksen puolesta äänestäneistä moni oli ollut kunnanhallituksessa viikkoa aiemmin hyväksymässä korkeampaa palkkaa.

Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammilta

Ruokolahden tarjoama johtajasopimus ei kelvannut Anu Sepposelle viime viikolla. Vaikka valtuusto teki nyt siihenkin sopimusmalliin heikennyksiä, Sepponen aikoo jatkaa neuvotteluja johtajasopimuksesta.

Ruokolahden nykyinen kunnanjohtaja Tuomo Sallinen siirtyy lokakuun alussa Lappeenrannan kaupunginsihteeriksi.

Anu Sepponen ei ole vielä irtisanoutunut Rautalammin kunnanjohtajana virasta.

– Kunnallisissa tehtävissä on syytä aina odottaa valitusaika loppuun. Eihän urakoitakaan aloiteta, ennen kuin valitusaika on ohi, Sepponen sanoo.

Päivitetty 29.9. kello 17:01: Lisätty tietoja Anu Sepposen tiedotteesta.

Uusimmat uutiset