Lappeenrannan ja Imatran rautatieasemat suljettuina keskiviikosta perjantaihin — syynä vartiointialan valtakunnallinen lakko

Junaliikenne kulkee normaalisti, ja myös asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti. Lappeenrannan asemaravintola Resiinaan asiakkaat pääsevät takaovesta.

Mika Strandèn

Lappeenrannan rautatiaseman sisätilat pysyvät suljettuina keskiviikosta perjantaihin vartiointialan lakon vuoksi.
Lappeenrannan rautatiaseman sisätilat pysyvät suljettuina keskiviikosta perjantaihin vartiointialan lakon vuoksi.

Lappeenrannan ja Imatran rautatieasemat ovat suljettuna keskiviikosta perjantaihin. Syynä on vartiointialan valtakunnallinen lakko, joka alkaa keskiviikkona kello 00.00 ja päättyy perjantaina keskiyöllä.

— Lappeenrannassa tämä liittyy siihen, että asemaa ei pystytä avaamaan ja sulkemaan vartijan toimesta, sanoo VR:n viestintäasiantuntija Juulia Piirainen.

Junaliikenne kulkee normaalisti ja myös asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti. VR sulkee asemarakennukset lakon alkaessa ja avaa ne uudelleen lakon päätyttyä asemakohtaisten työvuorojen jälleen alkaessa.

Lappeenrannassa rautatiasemalla toimivat sekä Saimaa Travelsin matkatoimisto että asemaravintola Resiina. Saimaa Travelsin toimisto on avoinna myös lakon ajan.

Asemaravintola Resiina on auki myös keskiviikon ja perjantain välisenä aikana.

— Päästämme asiakkaat takaovesta. Selvitämme, saadaanko pääovet auki, yrittäjä Mika Kokkonen kertoo.

Resiinan takaovi on rautatieaseman sivulla, samalla puolella kuin autojen paikoitusalue.

VR tiedottaa, että se pyrkii takaamaan häiriöttömän asiakaspalvelun, mutta esimerkiksi vammaisten avustuspalvelua ei voida järjestää lakon aikana. Etukäteen varatut avustuspalvelut pyritään kuitenkin hoitamaan.

Vartiointialan lakko vaikuttaa myös muiden Suomen rautatieasemien aukioloon. Kaikkiaan 13 asemaa, esimerkiksi Helsingin ja Kouvolan asemat, pidetään auki, mutta niiden aukioajoissa saattaa olla poikkeuksia.

Päivitetty 23.10.2018 kello 14:38: Lisätty tieto Saimaa Travelsista ja asemaravintola Resiinasta, 19.09 listätty, että asemaravintola Resiina on auki.