Rantalinna on laitettu myyntiin, hintapyyntö 6,5 miljoonaa euroa — Kansainvälinen markkinointi aloitettiin kesän aikana

Ruokolahtelainen jugendlinna on museoviraston suojelema.

Jenny Rantanen

Rantalinnan tarina on saamassa uudenlaisen käänteen, jos nykyinen omistaja onnistuu myyntiaikeissaan.

Ruokolahden Haloniemessä sijaitseva Rantalinnan hotellikiinteistö on laitettu myyntiin. Hintapyyntö historiallisesta kohteesta on 6,5 miljoonaa euroa.

Saimaan rannalla sijaitseva jugendlinna on rakennushistoriallisesti merkittävä kohde. Vuonna 1912 valmistunut rakennus on museoviraston suojelema.

Kiinteistöä välittävä Kenneth Katter kertoo, että Rantalinnaa markkinoidaan niin kansainvälisillä markkinoilla kuin kotimaahankin. Kohde on myös myynnissä Etuovi.com-verkkosivustolla.

Netti-ilmoituksessa kerrotaan, että kauppaan kuuluu 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 hehtaaria maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa. Lisäksi myydään linnan irtaimisto, kalusteet ja hotellitoiminnan pyörittämiseen liittyvää tavaraa.

Rantalinna on alun perin ollut venäläisen prinssin Alexandr Oldenburgin residenssi. Oldenburg kuului Romanovien hallitsijaperheeseen.

Venäjän vallankumouksen jälkeen prinssi pakeni puolisonsa kanssa Suomeen. Pariskunta omisti Rantalinnan 1920-luvun loppuun.

Vuonna 2008 alueen hotelleineen osti venäläinen liikemies Ramis Deberdejev. Hän on kunnostanut rakennusta museoviraston ohjauksessa.

Myyntiuutisesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Muokattu kello 15:05. Juttuun täydennetty taustatietoja Rantalinnasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat