Tänään oli kevättalven lämpimin päivä Etelä-Karjalassa — Lappeenrannassa 4,7 astetta plussaa

Soila Puurtinen

Tänään tiistaina on ollut kevättalven lämpimin päivä Etelä-Karjalassa. Lämpimintä on ollut Lappeenrannan Konnunsuolla, jossa mittari näytti 4,7 astetta plussaa.

Päivystävä meteorologi Pauliina Kuokka Ilmatieteen laitokselta kertoo, että pari päivää puhallellut Föhn-tuuli on loppunut. Nyt tulee pohjoisen kantilta ja yöstä on tulossa edellisen, varsin lämpimän yön vastapainoksi kylmä.

Kylmimmillään lämpötila voi painua alle kymmenen miinusasteen, mutta yleisesti Etelä-Karjalan alueella alimmat yölämpötilat ovat 5—10 pakkasastetta.

Yöllä sää selkenee ja keskiviikkona aurinko paistaa yön aikana tulleen korkeaselänteen ansiosta. Eniten aurinkoa nähdään maan itäosissa.

— On lähes selkeää, jos ei ihan.

Keskiviikkona päivällä on pari astetta pakkasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.