Neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhla sai uuden vaihteen Lappeenrannan urheilutalolla — Kaikki mahtuivat yhdellä kertaa juhlimaan ja tanssimaan

Neljäsluokkalaiset olivat harjoitelleet tanssimista etukäteen.

Mika Strandén

Neljäsluokkalaisten tanssi sujui vapautuneesti.
Neljäsluokkalaisten tanssi sujui vapautuneesti.

Tanssi sujui ihan hyvin. Näin arvioivat omaa suoritustaan Kesämäen koulun neljäsluokkalaiset Konsta Pykäläinen ja Janna Jyrkinen.

Pykäläinen ja Jyrkinen olivat parketilla Lappeenrannan kaupungin tiistaina järjestämässä neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa. Tanssia oli Kesämäen koulussa harjoiteltu pari viikkoa.

Itsenäisyysjuhla alkoi tanssilla, jolle oli tilaa. Juhla järjestettiin ensimmäistä kertaa urheilutalossa, jonne mahtuivat kaikki neljäsluokkalaiset. Viime vuonna piti järjestää kahdet juhlat, sillä kaikki neljäsluokkalaiset eivät mahtuneet yhtä aikaa kaupungintalolle.

Mika Strandén

Itsenäisyysjuhlan paras hetki on käsillä.
Itsenäisyysjuhlan paras hetki on käsillä.

Turvallisuus ja oma päätösvalta

Konsta Pykäläisen mielestä itsenäisyys merkitsee sitä, että Suomi saa päättää omista asioistaan eikä kukaan voi määräillä. Janna Jyrkisen mielestä itsenäisyys merkitsee turvallisuutta.

Jyrkistä itsenäisyysjuhla ei etukäteen jännittänyt, mutta Pykäläistä hiukan. Pieni jännitys kuului hänen mielestään asiaan.

Mika Strandén

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja toinen apulaiskaupunginjohtaja Alina Kujansivu tervehtivät juhlavieraita.
Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ja toinen apulaiskaupunginjohtaja Alina Kujansivu tervehtivät juhlavieraita.

Jännitystä juhlan alkamishetkeen saakka

Lavolan koulun neljäsluokkalaiset Saimi Pakkanen, Mina Pentikäinen ja Aada Toikka pääsivät ensimmäisten joukossa kättelemään kaupunginjohtaja Kimmo Jarvaa ja toista kaupunginsihteeriä Alina Kujansivua.

Toisaalla vieraita tervehtivät kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola ja kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Joonas Grönlund.

Jännitys loppui tulemalla tänne. - Saimi Pakkanen

Tytöt kertoivat, että itsenäisyysjuhla jännitti etukäteen, etenkin tiistaiaamuna. Jännitys säilyi juhlan alkamiseen saakka.

— Jännitys loppui tulemalla tänne, Pakkanen sanoi.

Pentikäinen ja Toikka kertoivat päässeensä juhlatunnelmaan. Juhlatarjoilu oli myös heidän mieleistään.

Mika Strandén

Saimi Pakkanen, Mina Pentikäinen ja Aada Toikka nostivat maljan satavuotiaalle Suomelle.
Saimi Pakkanen, Mina Pentikäinen ja Aada Toikka nostivat maljan satavuotiaalle Suomelle.

Ihan kivaa

— Ihan kivaa täällä on, Lavolan koulun neljäsluokkalaiset Veeti Pallonen ja Topias Laukkanen kommentoivat itsenäisyysjuhlaa.

Pallonen ei tunnustanut jännittäneensä etukäteen, mutta Laukkanen myönsi, että pientä jännitystä oli. Tanssia oli harjoiteltu riittävästi, joten se sujui poikien mielestä hyvin.

Pallonen pitää itsenäisyyttä kivana juttuna. Laukkanen puolestaan korostaa sitä, että oma maa on satavuotias.

Mika Strandén

juhla6.jpg

Suomen itsenäisyys teemana koulussa

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla on ollut Lavolan koulussa koko syyslukukauden ajan teemana. Itsenäisyysjuhlat olivat tälle huipennus. Näin kertoivat Lavolan koulun neljäsluokkalaisten opettajat Taru Lyytikäinen ja Virpi Käyhkö.

Koululaiset ovat Lyytikäisen ja Käyhkön mukaan harjoitelleet tanssimista ahkerasti ja hyvällä menestyksellä.

— Koululaiset oppivat tanssin hyvin, ja lähes valmista tuli jo ensimmäisen harjoituksen jälkeen.

Mika Strandén

juhla4.jpg

Ystävyys ei saa olla kännykkämallista kiinni

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva toivoi puheessaan, että jokainen huolehtii lähimmäisistään ja jokainen voi mennä hyvillä mielin kouluun ilman pelkoa kiusaamisesta.

— Ystävyys ja koulukaveruus eivät saa olla kiinni tavaroista tai perheen varallisuudesta tai siitä, omistaako uusimman kännykkämallin.

Kommentoidut