Tammikuussa aloittava LAB-ammattikorkeakoulu nimesi ensimmäisen hallituksensa — Puheenjohtajana toimii koulun omistavan LUTin rehtori Juha-Matti Saksa

Kai Skyttä

Juha-Matti Saksa toimii LUTin rehtorina ja LABin hallituksen puheenjohtajana.
Juha-Matti Saksa toimii LUTin rehtorina ja LABin hallituksen puheenjohtajana.

LAB-ammattikorkeakoulu on nimittänyt ensimmäisen hallituksensa.

Hallitukseen on valittu yhdeksän varsinaista jäsentä ja sen puheenjohtajana toimii LUT-yliopiston rehtori KTT Juha-Matti Saksa.

Yritysten edustajista hallituksessa ovat Polttimo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Pär-Gustaf Relander sekä HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Saimaan ammattikorkeakoulun entisistä omistajakunnista hallituksessa istuu Imatran kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino.

Lahden ammattikorkeakoulun entisistä omistajista LAB-ammattikorkeakoulun hallitukseen kuuluu Lahden kaupungilta kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

LAB-ammattikorkeakoulun henkilöstö on valinnut keskuudestaan lehtori Jarmo Kemppisen ja opiskelijakunta KOE puutekniikan opiskelija Camilla Pulkkisen. Lisäksi hallituksessa ovat LUT-yliopiston provost Liisa-Maija Sainio ja LUT-korkeakoulujen päälakimies Riikka Sund.

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LABissa tarjotaan koulutusta viidellä eri alalla, jotka ovat sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja visuaalinen viestintä.

LAB-ammattikorkeakoulun omistaa LUT-yliopisto. LAB aloittaa toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyvät.