Yläkoululaiset ihmettelevät, miksi Donald Trumpiin suhtaudutaan niin kielteisesti

Marleena Liikkanen

Lauritsalan koulun 8.E-luokan oppilaat pitävät ulkomaanuutisia ja omiin harrastuksiinsa liittyviä uutisia kiinnostavimpina. 
Eturivissä vasemmalta oikealle: Oona Toikka ja Elina Riikonen, keskimmäisessä rivissä
 Olli Pesari ja Niilo Talonpoika, takarivissä Anna Oikkonen ja Aino Pylkkänen.
Lauritsalan koulun 8.E-luokan oppilaat pitävät ulkomaanuutisia ja omiin harrastuksiinsa liittyviä uutisia kiinnostavimpina. Eturivissä vasemmalta oikealle: Oona Toikka ja Elina Riikonen, keskimmäisessä rivissä Olli Pesari ja Niilo Talonpoika, takarivissä Anna Oikkonen ja Aino Pylkkänen.

Lauritsalan koulun 8.E-luokan oppilaita kiinnostavat eniten ulkomaanuutiset ja omaan harrastukseen, kuten jääkiekkoon, jalkapalloon tai teatteriin liittyvät uutiset.

— Luen netistä uutisia, ehkä kolmen päivän välein luen sanomalehteä. Televisiouutisia saatan katsoa, jos vanhemmat katsovat, Niilo Talonpoika sanoo.

Uutisissa ja sosiaalisessa on viime aikoina käsitelty paljon Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia. Usein niissä suhtaudutaan kielteisesti Trumpiin, oppilaat sanovat.

Aino Pylkkänen arvelee, etteivät kaikki Trumpia kritisoivat uutiset ja kommentit ehkä pidä paikkansa. Hän miettii kirjoittavatko Trumpista eniten ne, jotka eivät hänestä pidä.

— On vaikea tietää mitä uskoa ja mitä ei.

Trumpin lisäksi uutisissa kerrotaan myös usein suomalaisista poliitikoista, kuten pääministeri Juha Sipilästä (kesk.), ulkoministeri Timo Soinista (ps.) sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk.), Salla Näivä huomauttaa.

— Kansalaisen on hyvä tietää, mistä asioista Suomessa päätetään. Ne vaikuttavat meidän arkeemme, hän sanoo.

Terhi Kinnunen

Terhi Kinnunen