Ylämaantie Lappeenrannassa muuttui jääpeiliksi — Paikallisten mukaan 16 autoa kävi keskiviikkona ojassa

Tienhoitoon toivotaan ennakointia. Hiekoitusautotkin olivat nyt vaikeuksissa.

Jari Karhu

Kuljettaja loukkaantui hiekoitusauton kaaduttua Ylämaantiellä keskiviikkona.
Kuljettaja loukkaantui hiekoitusauton kaaduttua Ylämaantiellä keskiviikkona.

Lappeenrannan Pulsaan johtava Ylämaantie on saanut laajaa mainetta sääherkkänä tieosuutena. Kuluneella viikolla lyötiin todennäköisesti kaikki entiset ennätykset, kun 16 ajoneuvoa kävi ojassa keskiviikkopäivän aikana.

— Ei näin pahaa kolarisumaa ole ollut ennen, vaikka pari vuotta sitten joulun aikaan tilanne oli todella hankala, Ylämaantien varrella asuva Jari Karhu toteaa.

Tieltä suistumisten syynä oli talven toistaiseksi pahin pääkallokeli. Sään lauhtuessa jään päälle satoi vettä, eikä tien pinnassa ollut ajoittain minkäänlaista pitoa.

Hiekoitusautotkin saivat kokea kelin karmeuden. Raskas lastikaan ei antanut riittävää pitoa, vaan yksi hiekka-auto meni nurin ja toinenkin päätyi ojaan.

— Pahimmat ulosajot olivat Vilkjärven kohdalla, mutta väli Sipari—Vilkjärvi—Pulsa oli todella liukas, Karhu kertoo.

Jari Karhu

Toinenkin hiekoitusauto päätyi ojaan.
Toinenkin hiekoitusauto päätyi ojaan.

Torstaina tilanne helpottui, kun tielle saatiin soraa. Tienvarren asukkaat kuitenkin ihmettelevät, eikö tienpidossa seurata säätiedotuksia.

— Tielinjaan piti olla taas yhteyksissä. Tuntuu kuin ennakointi puuttuisi: aina pitää soittaa perään aurauksista ja hiekoituksista, Karhu toteaa.

Ei näin pahaa kolarisumaa ole ollut ennen. — Jari Karhu

Ylämaantie on mutkainen, mäkinen ja varsin vilkasliikenteinen. Sen pahimpien mutkien oikomista ja päällystämistä on kiirehditty jo useiden vuosien ajan.

Pieniä liikenneonnettomuuksia sattui keskiviikkona ja torstaina eri puolilla Etelä-Karjalaa. Kaakkois-Suomen poliisin tietoon tuli hälytyksiä Ylämaantien lisäksi Konnunsuontieltä Lappeenrannasta, Salosaarentieltä ja Puumalantieltä Ruokolahdelta sekä Tainionkoskentieltä Imatralta.

Jari Karhu

Pakettiauto suistui tieltä liukkauden vuoksi.
Pakettiauto suistui tieltä liukkauden vuoksi.

Luetuimmat