Lappeenrannan Skinnarilan Cafe Bar G:ssä oleskeli koronavirusta kantanut henkilö – Viime perjantaiyönä samassa baarissa olleita kehotetaan tarkkailemaan omaa vointia

Kai Skyttä

Skinnarilan kampuksen läheisyydessä on mahdollisesti altistuttu koronavirukselle myöhään viime perjantaina.
Skinnarilan kampuksen läheisyydessä on mahdollisesti altistuttu koronavirukselle myöhään viime perjantaina.

Koronavirusta kantava henkilö on oleskellut Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksen läheisessä Cafe Bar G:ssä viime perjantaina. Henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Laserkatu 8:ssa sijaitsevassa Cafe Bar G:ssä perjantaina 20. marraskuuta kello 23.00–00.30 oleskelleiden tulee seurata tavallistakin tarkemmin mahdollisia infektio-oireita ja niiden ilmaantuessa mennä koronatestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan nopeasti, 1–2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ylilääkäri Sami Raasakan mukaan mahdotonta arvioida, kuinka paljon ihmisiä on mahdollisesti altistunut koronalle. Tiettävästi baarissa oli altistumishetkellä niin paljon asiakkaita kuin nykyoloissa sallitaan.

– Baarioloissa ihmisiä tulee ja menee, eikä heistä siten ole tarkkoja tietoja. Siksi julkinen ulostulo asiassa katsottiin parhaaksi tavaksi kertoa tapauksesta, Raasakka toteaa.

Eksote on varautunut testaustarpeen lisääntymiseen tapauksen vuoksi. Erityistoimia ei tarvita, vaan testaukset pystytään järjestämään nykyisellä kapasiteetilla.

Eksote testaa myös lieväoireisia potilaita. Väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsaoireet ovat syy hakeutua koronavirustestiin.

Etelä-Karjalassa testiin ja hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi –palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysapuun puhelinnumeroon 116 117.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kehottaa kaikkia tuohon aikaan Cafe Bar G:ssä oleskelleita LUTin ja LABin yhteisön jäseniä ylimääräisiin varotoimiin. Heidän on syytä opiskella ja työskennellä etänä 30. marraskuuta. saakka.

Juttua päivitetty 26.11. kello 16.25. Lisätty ylilääkäri Sami Raasakan kommentit.

Luetuimmat