Kaksi miestä riehui kirveen kanssa Joutsenossa — Poliisi on pidättänyt miehet ja tutkii heidän osuuttaan myös viikonvaihteessa sattuneeseen murtoaaltoon

Tuntematon mies pyrki väkisin yöllä asuntoon Savitaipaleella.

Joutsenolaismiehet hakkasivat kirveellä kerrostalon ovia ja ikkunoita. Arkistokuva.
Joutsenolaismiehet hakkasivat kirveellä kerrostalon ovia ja ikkunoita. Arkistokuva.

Kaksi nuorta miestä riehui kirveen kanssa Joutsenon keskustassa tiistaiaamuna. Poliisin entuudestaan tuntemat joutsenolaismiehet yrittivät murtautua kerrostaloasuntoon rikkomalla kirveellä asuntoon johtavaa ovea.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että naapuri oli havainnut yrityksen, jolloin nuorukaiset olivat rikkoneet myös naapurin ovea ja uhanneet häntä kirveellä.

Poistuessaan miehet olivat rikkoneet kerrostalon rappukäytävän ikkunoita. Vainikan mukaan he eivät kuitenkaan rikkoneet yhdenkään asunnon ikkunoita.

Miehillä oli mukanaan yksi kirves.

Poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt nuorukaiset epäiltynä törkeän varkauden yritykseen, laittomaan uhkaukseen ja vahingontekoon.

Joutsenossa murtoja moneen paikkaan

Joutsenossa on perjantain ja maanantain välisenä aikana tehty useita murtoja. Vainikan mukaan poliisi tutkii, onko kirveen kanssa riehuneella kaksikolla osuutta murtoaaltoon.

Lauantain ja maanantain välisenä aikana Joutsenon keskustassa murtauduttiin pieneläinvastaanotolle. Liiketilan ovi oli murrettu.

Sisätiloissa oli pengottu laatikoita. Alustavasti anastetuksi on todettu otoskooppi eli korvatähystin.

Maanantain ja tiistain välisenä aikana Joutsenon keskustassa anastettiin lukitsemattomasta ulkovarastosta vähäinen määrä omaisuutta.

Perjantaina Joutsenon keskustassa rivitaloasunnon avoinna olevasta varastosta anastettiin työkaluja.

Ovikello soi tauotta yöllä Savitaipaleella

Vainikka kertoo myös, että perjantaina Savitaipaleen keskustassa asukas oli herännyt keskellä yötä ovikellon tauottomaan soittoon.

Hän meni ulko-ovelle ja tapasi siellä entuudestaan tuntemattoman miehen, joka oli pyrkinyt sisälle asuntoon. Asukkaan estäessä miehen sisääntulon tämä oli lyönyt asukkaan käden oveen.

Lyönnistä aiheutui lievää kipua. Tilanne päättyi, kun asukas saatua ovensa lukittua.