Kuutostien viimekesäisen kuolonkolarin esitutkinta on valmistunut – Kaksi tiellä seissyttä kuoli, kun rekka törmäsi heihin

Todistajien mukaan tapahtuma-aikaan oli ollut pimeää, eikä tien reunaan pysähtyneessä autossa ollut valoja. Sekä auto että sen ympärillä olleet henkilöt olivat olleet vaikeasti havaittavissa.

Kai Skyttä

Onnettomuuden jälkeen paikalle tuotiin kynttilöitä.
Onnettomuuden jälkeen paikalle tuotiin kynttilöitä.

Poliisi on saanut valmiiksi Luumäellä Kuutostiellä viime vuoden heinäkuussa sattuneen liikenneonnettomuuden esitutkinnan. Onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä rekan törmättyä heihin.

Menehtyneet henkilöt olivat vuonna 1979 syntynyt nainen ja vuonna 1996 syntynyt mies. Molemmat olivat Kouvolasta. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui vuonna 1982 syntynyt mies.

Esitutkinnan perusteella henkilöt olivat olleet samassa autossa, jota ajoi vuonna 1995 syntynyt nainen. Seurue oli ollut matkalla Kouvolan suuntaan, kun autossa olleiden välillä oli tullut erimielisyyttä ja auto oli päätetty pysäyttää Kuutostien reunaan.

Auto oli pysäytetty osittain ajoradan puolelle. Autossa olleet henkilöt olivat kuljettajaa lukuun ottamatta nousseet autosta ja olleet pysähtyneen auton takapuolella tai vasemmalla sivulla, kun takaa tullut rekka oli törmännyt heihin ajoradalla.

Tapaus siirtyy syyttäjälle

Esitutkinnassa on kuulusteltu kolmea todistajaa, jotka olivat ohittaneet tien reunaan pysähtyneen auton ennen onnettomuutta. Todistajien mukaan tapahtuma-aikaan oli ollut pimeää, eikä tien reunaan pysähtyneessä autossa ollut valoja. Sekä auto että sen ympärillä olleet henkilöt olivat olleet vaikeasti havaittavissa.

Rekan kuljettaja, vuonna 1983 syntynyt mies, on kertonut esitutkinnassa ajaneensa lähivaloilla ja havainneensa auton ja tiellä olleet henkilöt niin myöhään, ettei hän ollut ehtinyt jarruttaa tai väistää heitä.

Rekan kuljettaja ei ollut päihtynyt, eikä esitutkinnassa ei ole tullut ilmi viitteitä siitä, että hänen kykynsä havainnoida liikennettä olisi väsymyksen tai muunkaan syyn vuoksi ollut huonontunut. Rekan nopeus oli törmäyshetkellä ollut noin 89 kilometriä tunnissa.

Poliisi epäilee rekkaa kuljettanutta miestä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta sekä henkilöautoa kuljettanutta naista liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Onnettomuudessa loukkaantunutta miestä epäillään liikennerikkomuksesta.

Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Kommentoidut