Myllysaaren saunan löylyihin pääsee taas jo tänään — Remontissa puukiuas korvattiin kahdella sähkökiukaalla

Elena Liseytseva

KESÄLEHTI; sauna; Laituri; naisten vuoro; myllysaari
KESÄLEHTI; sauna; Laituri; naisten vuoro; myllysaari

Myllysaaren saunan remontti on valmistunut ja sauna luovutettu Lappeenrannan liikuntatoimen käyttöön. Tiistaina varmistui, että sauna päästään avaamaan.

Sauna suljettiin huhtikuussa, sillä saunan savuhormi oli halkeillut. Remontissa saunan puukiuas korvattiin kahdella sähkökiukaalla. Lauteet sekä seinien ja katon paneloinnit uusittiin, vesikattoa korjattiin sekä valaistusta ja ilmastointia kohennettiin.

Ylläpitoinsinööri Jari Turku kaupungin tilahallinnasta kertoi, että vanha savuhormi on poistettu, joten sauna on siirtynyt siltä osin sähkökiuaskauteen.

Keväällä saunan remontin arvioitiin maksavan noin 40 000 euroa. Turku kertoi, että tarkkaa loppulaskua ei vielä tiedetä. Työn teki urakoitsija, jonka kanssa oli puitesopimus.

Saunan laajat vauriot tulivat huhtikuussa yllätyksenä, eikä tälle vuodelle ollut budjetoitu korjausrahaa. Yllättävä kuluerä siirtää Myllysaaren laiturin uusimista.
Laituri oli tarkoitus vaihtaa tänä vuonna, mutta uusiminen siirtyy nyt ainakin vuodella eteenpäin.

Keväällä Myllysaaren saunan kiukaasta käytiin keskustelua muun muassa yleisönosastoilla. Sähkökiuasta kannattivat ennen remonttia liikuntatoimi sekä enemmistö kyselyyn vastanneista saunan käyttäjistä, mutta puukiukaalla oli perinteisiin vetoavia kannattajia.

Sauna on avoinna kuten aikaisemminkin, miehille tiistaisin ja torstaisin klo 16 — 20 ja naisille keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16 — 20.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset