Savitaipale etsii vuokraajaa Olkkolan kartanolle – Hotelli- ja ravintolatoiminnan rinnalle halutaan oheispalveluja

Hyvässä lykyssä Olkkola avautuu ensi toukokuussa. Karavaanialuekin ehtinee palvelemaan kesän matkailijoita.

Kai Skyttä

Olkkolan kartano on ollut etenkin talvisin varsin hiljainen. Uuden vuokralaisen toivotaan tuovan taloon vetovoimaista toimintaa ympärivuotisesti.
Olkkolan kartano on ollut etenkin talvisin varsin hiljainen. Uuden vuokralaisen toivotaan tuovan taloon vetovoimaista toimintaa ympärivuotisesti.

Olkkolan kartanolle etsitään jälleen vuokraajaa. Savitaipaleen kunta haluaa luoda kartanoalueesta vetovoimaisen tapahtumamatkailun kohteen, joka on auki ympärivuotisesti.

Vuokrausprosessissa edetään ripeästi. Kunta haluaa kiinnostuneita yrittäjiltä vuokratarjoukset helmikuun 15. päivään mennessä.

– Ajatuksena on Olkkolan saaminen auki vapun jälkeen, jos se vain on koronaepidemian osalta mahdollista, Savitaipaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen toteaa.

Savitaipaleen visioissa kartanon hotelli- ja ravintolatoiminta muodostaisivat toiminnan ytimen. Vuokraajalla olisi tarjottavanaan sen lisäksi elämys-, luonto- tai koulutuspalvelujen kaltaisia oheistoimintoja.

Uuden yrittäjän toivotaan myös tekevän laajaa ja monipuolista yhteistyötä alueen palveluyritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Savitaipale suunnittelee Olkkolan yhteyteen leirintä- ja karavaanarialuetta, jonka toiminta olisi kartanoyrittäjän vastuulla. Tuleva vuokralainen otetaan mukaan alueen suunnitteluun. Leirintäalue on määrä saada käyttöön jo ensi kesänä.

– Tähän mennessä olemme saaneet puolenkymmentä Olkkolaa koskevaa yhteydenottoa, Kainulainen kertoo.

Vuokraajan valitus hylättiin

Savitaipaleen kunta irtisanoi viime syksynä Helmi hovit ja kartanot -yrityksen kanssa tehdyn vuokrasopimuksen. Yritys valitti asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen.

Helmi hovit ja kartanot vuokrasi Olkkolaa vuodesta 2018 lähtien. Vuonna 1906 rakennettu jugend-kartano tuli kunnan omistukseen 1960-luvulla ja sillä on pitkä ja värikäs historia retkeilymajana ja hotelli-ravintolana.