Laaja sähkökatko Laihian ja Pontuksen alueella, sähköttä enimmillään jopa 2 300 taloutta

Laihian ja Pontuksen suunnalla Lappeenrannassa alkoi laaja sähkökatko keskiviikkona iltapäivällä.

Kello 14.30:n jälkeen sähköt katkesivat Laihian ja Pontuksen lisäksi Mustolassa, Kanavansuulla ja Lauritsalassa. Sähköt palautettiin alueelle vähitellen.

Enimmillään sähköttä oli noin 2 300 taloutta, mutta sähköt saatiin pikaisesti palautettua suureen osaan talouksista. Suurimman osan ajasta sähkökatko koski noin 1 500 Lappeenrannan Energiverkkojen asiakasta.

Lappeenrannan Energiaverkot epäilee katkon syyksi maakaapelivauriota. Sähkökatko oli kokonaan ohi noin kello 16.15 iltapäivällä.

Katkon aikana Energiaverkoille selvisi, että sähkön häiriötiedotepalvelun tekstiviestit ja sähköpostit eivät toimineet kunnolla. Energiayhtiö selvittää mistä häiriötiedotepalvelun häiriöt johtuivat.

Muokattu kello 16.30: Päivitetty lisätiedoilla.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.