Miestään kokkiveitsellä lyönyt lappeenrantalaisnainen sai tuomion törkeästä pahoinpitelystä

Avomiestään kokkiveitsellä yläselkään lyönyt lappeenrantalainen nainen sai kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion törkeästä pahoinpitelystä. Pienen lapsen huoltajana häntä ei määrätty vangittavaksi.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus velvoitti naisen maksamaan korvauksina ja oikeudenkäyntikuluina runsaat 11 200 euroa.

Puukotus tehtiin Lappeenrannassa viime huhtikuussa. Tuomittu aiheutti teollaan vammat, jotka olisivat ilman nopeaa hoitoa johtaneet kuolemaan. Uhri menetti kaikkiaan lähes viisi litraa verta.

Sohvalla maanneella miehellä ei ollut syytä odottaa väkivaltaista käytöstä. Tuomittu myönsi aiheuttaneensa puukotusvamman, mutta hänen mukaansa veitsen osuminen mieheen on ollut vahinko.

Syyttäjä vaati tuomitulle tapon yrityksestä lähes neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota, mutta käräjäoikeus otti lieventävänä seikkana huomioon sen, ettei perheväkivaltaa ollut ilmennyt aikaisemmin. Tuomiosta on mahdollista valittaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.