Akavan erityisalat moittii Lappeenrannan päätöstä keskeyttää palkanmaksu: "Koronavirustilanne ei ole onnettomuuden kaltainen"

Akavan eritysalat selvittää jälkikäteen, toimiiko Lappeenranta ja muut kaupungit oikein keskeyttäessään kirjasto-, liikuntatoimen sekä museoiden henkilöstön palkanmaksun. Kaupungin mukaan asiassa on toimittu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen antamien ohjeiden pohjalta.

Mika Strandén

Lappeenranta on keskeyttänyt palkanmaksun noin kymmeneltä henkilöltä kirjasto- ja liikuntatoimessa sekä museotoimen avoinnapitohenkilöstössä. Kuvituskuva.
Lappeenranta on keskeyttänyt palkanmaksun noin kymmeneltä henkilöltä kirjasto- ja liikuntatoimessa sekä museotoimen avoinnapitohenkilöstössä. Kuvituskuva.

Ammattiliitto Akavan eritysalojen mukaan Lappeenrannan kaupunki keskeyttää työntekijöiden palkanmaksun ilman perusteita.

Kaupunki on keskeyttänyt palkanmaksun noin kymmeneltä henkilöltä kirjasto- ja liikuntatoimessa sekä museotoimen avoinnapitohenkilöstössä, henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi kertoo.

– Kaikille vakinaisille huhtikuun palkka maksetaan täysimääräisenä. Voi olla, että työntekijät ottavat edelleen esimerkiksi lomia ja säästövapaita. Jos palkattomia aikoja tulee, se oikaistaan toukokuun palkanmaksun yhteydessä.

Palkanmaksun lopettaminen perustuu kaupungin mukaan työsopimuslain toiseen lukuun. Maa on poikkeusoloissa, ja hallitus on määrännyt kirjastot, museot ja liikuntatoimen pisteet suljettaviksi.

Savilampi sanoo, että Lappeenranta on toiminut äärimmäisen poikkeuksellisessa tilanteessa Kunnallisen työmarkkinalaitoksen antamien ohjeiden mukaan.

– Tämä on mutkikasta lainsäädäntöä lakimiehillekin. Puhumme tilanteesta, lainsäädännöstä, jonka edessä ei ole oltu koskaan toisen maailmansodan jälkeen.

Ensin yt-neuvottelut, sitten lomautukset

Akavan erityisalat ei pidä perustelua oikeana.

– Koronavirustilanne ei ole onnettomuuden kaltainen tilanne, jolloin voitaisiin käyttää tätä nopeutettua palkanmaksun keskeytystä. Ei työ vähenny kulttuuri- , liikunta- ja muissa paikoissa, se vain muuttaa muotoaan. Suuri osa kulttuurilaitoksissa tehtävästä työstä on piilossa asiakkailta. Asiakkailta sulkeminen on vain osasyy, Akavan eritysalojen kuntasektorin neuvottelupäällikkö Jaakko Korpisaari sanoo.

Jos työt ovat vähentyneet ja kunta haluaa lomauttaa työntekijöitään, pitäisi se Akavan erityisalojen mielestä tehdä normaalien yhteistoimintalain neuvotteluiden mukaisesti noin kuuden viikon prosessilla, Korpisaari lisää.

Työsopimuslain 2. luvun 12. pykälän 2. momentin käyttö on Korpisaaren mukaan todella harvinaista.

Tämä on mutkikasta lainsäädäntöä lakimiehillekin. — Päivi Savilampi

Työntekijöiden noudatettava määräyksiä, liitto selvittää oikeellisuuden

Lappeenranta ei ole ainoa kaupunki, jota Akavan eritysalat moittii. Korpisaaren mukaan noin kymmenen suurta tai keskisuurta kaupunkia on toiminut samalla tavalla. Moitteet on lähetetty myös esimerkiksi Kouvolaan, Mikkeliin ja Porvooseen.

Näissä noin kymmenessä kaupungissa on työskentelee lähes 500 Akavan eritysalojen jäsentä. Jäsenet työskentelevät esimerkiksi kirjasto-, museo-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluissa.

– On paljon suuria ja pieniäkin kuntia, jotka eivät ole lomauttaneet henkilöstöään. Ne ovat joko nähneet, että kulttuurilaitoksissa voidaan ja tehdään työtä monella tavalla tai perustaneet resurssipankkeja, eli työntekijöitä on siirretty eri tehtäviin. Se onnistuu työehtosopimuksen määräyksellä kahdeksi kuukaudeksi, Korpisaari kertoo.

Päivi Savilammen mukaan kaupungin on käytännössä mahdotonta osoittaa järkevää työtä esimerkiksi noin 50:lle kirjaston työntekijälle.

Akavan erityisalat aikaa tutkia päätösten oikeellisuuden ja riitauttaa epäselvät tapaukset jälkikäteen.

– Nyt noudatetaan työnantajan määräyksiä, ja jälkikäteen me liitossa selvitämme, onko työnantaja on toiminut oikein.

Tarvittaessa tapauksia voidaan viedä oikeuteen ratkottavaksi.

Orkesterin ja teatterin yt-neuvottelut päättyvät keskiviikkona

Lappeenrannan kaupunginhallitus päätti maaliskuun loppupuolella koko kaupunkiorganisaatiota koskevan yt-menettelyn alkamisesta.

Päivi Savilampi kertoo, että orkesterin ja teatterin yt-neuvottelut päättyvät huomenna keskiviikkona.

Koko kaupungin yt-neuvotteluiden päätöskokous pidetään ensi viikon tiistaina. Kaupunginhallitus tekee päätöksiä asioista ensi viikolla.

Näin laissa lukee

Työsopimuslaki

Työsopimuslain 2. luvun 12. pykälän 2. momentin mukaan työntekijän ollessa estynyt tekemästä työtään työpaikkaa kohdanneen tulipalon, poikkeuksellisen luonnontapahtuman tai muun sen kaltaisen hänestä tai työnantajasta riippumattoman syyn vuoksi, hänellä on oikeus saada palkkansa esteen ajalta, kuitenkin enintään 14 päivältä.