Mies Meksikosta debytoi SaiPassa

SaiPan kokoonpanossa nähtiin Vaasan Sportia vastaan jääkiekkoliigan ensimmäinen meksikolainen pelaaja.

Keltapaitojen tyhjennysmyynnin ansiosta A-nuorista neloskentän laitahyökkääjäksi nostetulla Kristian Afanasyevilla on sekä Venäjän että Meksikon kansalaisuudet. 18-vuotiaan nuorukaisen syntymäpaikka on maan pääkaupunki Mexico City.

Alkukaudella Kanadan QMJHL-junioriliigan Drummondville Voltigeursissa kiekkoillut Afanasyev muutti Lappeenrantaan joulukuussa.

A-nuorten SM-liigassa hän on ehtinyt pelata tähän mennessä yhdeksän ottelua, ja ensimmäisessä miesten liigaottelussa 191-senttiselle ja 87-kiloiselle Afanasyeville kirjattiin peliaikaa 4.55 ja yksi hävitty aloitus.

— Suunnittelin muuttoa Suomeen ensi kautta varten. Sain kuitenkin kauden aikana ajatuksen, että muuttaisin tänne aikaisemmin. Olen vieraillut täällä monesti ja Suomi on hieno maa, Afanasyev kertoo SaiPa nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

— Loppujen lopuksi tajusin, että voin kehittyä entistä paremmaksi pelaajaksi nimenomaan täällä ja näin asiat lähtivät rakentumaan.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.