Ruokolahdella murtauduttu kesäasuntoon ja varastettu tuhansien eurojen arvosta omaisuutta

Alaikäinen poika pakeni kolaripaikalta Parikkalassa.

Arkisto

Poliisi tutkii Ruokolahden mökkimurtoa. Arkistokuva.
Poliisi tutkii Ruokolahden mökkimurtoa. Arkistokuva.

Ruokolahdella on varastettu kesäasunnosta irtainta omaisuutta noin 3 000 euron arvosta. Kaakkois-Suomen poliisin mukaan varas tai varkaat ovat vieneet mökistä muun muassa kaukoputken, kiikarit, kelloja, digiantennin ja alkoholia.

Kesäasuntoon on murtauduttu rikkomalla oven lasi. Murto on tehty huhtikuun lopun ja toukokuun 22. päivän välisenä aikana.

Mopopoika pakeni kolaripaikalta

Alle 15-vuotias ajokortiton mopopoika pakeni kolaripaikalta Parikkalassa lauantaina illalla. Poika ajoi mopollaan päin henkilöautoa. Kukaan ei loukkaantunut yhteentörmäyksessä.

Poliisin mukaan poika ei noudattanut väistämisvelvollisuutta osoittavaa liikennemerkkiä.

Pojan henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Alle 15-vuotiasta epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennepaosta. Poika ei ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta hänellä on korvausvelvollisuus, poliisin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Lappeenrannan rautatieasemalla ilkivaltaa

Lappeenrannan rautatieasemalla on tehty ilkivaltaa sotkemalla useita junavaunuja spraymaalilla. Vaunuihin on maalattu erilaisia tekstejä ja graffiteja.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä vahingontekona. Ilkivallantekijät ovat olleet liikkeellä 22.–24. toukokuuta eli viime viikonloppuna perjantain ja sunnuntain välisenä aikana.

Vahingontekoon liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen poliisille joko puhelimitse 0295 414559 tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.etela-karjala@poliisi.fi.