Imatran Pistetalojen tuhopolttaja todettiin syyntakeettomaksi, syyttäjä vaati 23-vuotiaalle imatralaisnaiselle 2,5 vuoden vankeusrangaistusta

Asianomistajia jutussa on 40.

Taneli Toikka

Yksiöstä ei jäänyt käytännössä mitään jäljelle.
Yksiöstä ei jäänyt käytännössä mitään jäljelle.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus jätti 23-vuotiaan imatralaisnaisen rangaistukseen tuomitsematta Imatran Pistetalojen tuhopoltosta kesä-heinäkuun vaihteessa 2017.
Naisen syyksi luettiin syyntakeeton törkeä tihutyö.

Syyttäjä vaati vankeusrangaistusta

Kerrostaloyksiössään tulipalon sytyttäneelle imatralaisnaiselle luettiin torstaina syytteet käräjäoikeudessa Imatralla.
Syyttäjä Asser Kuosmanen vaati 23-vuotiaalle naiselle 2,5 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä tuhotyöstä.
Tulipalosta aiheutui hänen mukaansa vakavaa hengen ja terveyden vaaraa laajalle ihmisjoukolle, sekä erittäin huomattavan taloudellisen vahingon vaara.

Tulipalo keskellä yötä

Nainen sytytti viime kesänä puolenyön aikaan sänkynsä ja vuodevaatteensa palamaan. Palo tuhosi koko yksiön ja aiheutti savu- ja palovaurioita myös muihin kerrostaloyhtiön huoneistoihin, jotka jouduttiin yöllä tyhjentämään asukkaista.
Tulipalo selvisi nopeasti tahallaan sytytetyksi. Tekijä pidätettiin jo samana yönä. Tulipalon sytytettyään nainen oli poistunut paikalta ja mennyt ravintolaan. Poliisikuulusteluissa hän oli jälkikäteen katuvainen.
Jutussa on kaikkiaan 40 asianomistajaa. Taloyhtiön lisäksi asianomistajina on talon asukkaita sekä katutasossa toimivia yrityksiä.

Korvausvelvollisuus

Käräjäoikeus velvoitti naisen korvaamaan erilaisia kuluja kahdeksalle asianomistajille yli 8 500 euron edestä.
Kulut muodostuvat muun muassa palossa tuhoutuneista esineistä, siivouskuluista oikeudenkäynti- ja sairaalakuluista, vuokratulon menetyksistä, kivusta ja särystä sekä henkisestä kärsimyksestä.

Juttua päivitetty 31.5 klo 16.50: lisätty juttuun ja otsikkoon käräjäoikeuden päätös.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut