MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnot siirtyivät verkkoon: Äipät ja iskät -ryhmä tarjoaa vertaistuellisen kohtaamispaikan

Perhetoiminnan koordinaattorit tavoittaa puhelimitse.

Katja Juurikko

Arkistokuva muutaman vuoden takaa MLL:n perhekahvilasta.
Arkistokuva muutaman vuoden takaa MLL:n perhekahvilasta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin toiminnot on siirretty verkkoon.

–Fyysisten kontaktien vähentyessä tehtävämme on toimia ketterästi ja etsiä uusia keinoja auttaa toisiamme, MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan sanoo MLL:n maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

– Viranomaisohjeisiin nojaten vältämme sellaisia kontakteja, jotka eivät ole välttämättömiä, sillä pyrimme osaltamme siihen, ettei sairaus pääse leviämään.

Facebookissa oma ryhmä

MLL:n perhesuhdetoiminnan koordinaattorit ovat perustaneet Facebookiin Kaakon äipät ja iskät -ryhmän, joka tukee parisuhdetta ja vanhemmuutta. Ryhmään voivat tulla myös henkilöt, jotka toimivat työssään tai vapaaehtoisena perheiden kanssa.

– Ryhmän tarkoitus on olla positiivinen ja kannustava vertaistuellinen vanhempien kohtaamispaikka, perhesuhdetoiminnan koordinaattori Saara Leiri sanoo.

– Tukea tarvitaan, sillä perheet ovat joutuneet rajaamaan sosiaalista elämää ja kohtaamaan täysin uudenlaisen elämäntilanteen ehkä lomautettuna, etätöissä, lasten kotikoulujen apukäsinä ja uudenlaisen arjen organisoijina, Leiri pohtii.

Perheet saavat apua puhelimitse

MLL:n perhesuhdetoiminnan koordinaattorit tavoittaa myös puhelimitse. Puhelintuki palvelee Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa arkisin kello 13-15.

Kaakkois-Suomen MLL:n perhekahvilat korvataan nyt digitaalisella alustalla. Toisin sanoen niihin voi osallistua kotoa käsin.

Etäperhekahviloista tiedotetaan muun muassa MLL:n Kaakkois-Suomen piirin nettisivuilla.

Pikku-Tirikan Perhesataman toiminta jatkuu

Lappeenrannassa Pikku-Tirikan Perhesataman toiminta jatkuu. Tiloissa ei ole muuta toimintaa. Sairaana tapaamiset tulee perua.

Myös lastenhoitotoiminta jatkuu toistaiseksi. Perheisiin välitetään koulutettuja lastenhoitajia. Sairaan lapsen hoito ei tällä hetkellä ole mahdollista.