Konnunsuon baarissa pääsee nyt saunomaan ja uimaan

Elena Liseytseva

Eira Bekanov-Rastas on haaveillut jo vuosia, että baarin isoon varasto-osaan mahtuisi hyvin tilaussauna.
Eira Bekanov-Rastas on haaveillut jo vuosia, että baarin isoon varasto-osaan mahtuisi hyvin tilaussauna.

Elena Liseytseva

Saunaan oleilutilaan mahtuu lekottelemaan tai pitämään pienen kokouksen.

Elena Liseytseva

Talvella baarin takapihalle kaivettiin hiekkakuoppa.

Konnunsuon baaria pitävä Eira Bekanov-Rastas esittelee ylpeänä upouutta saunaa. Konnunsuon baariin on perinteisesti lähdetty nauttimaan virvokkeita ja laulamaan karaokea, mutta nyt tarjolla on lisäksi mahdollisuus päästä saunomaan ja uimaan.

Sauna ja oleilutila remontoitiin talon takaosassa sijaitsevaan varastoon. Idea saunan rakentamisesta oli kytenyt vuosia. Kun kysyntää tuntui olevan, Bekanov-Rastas pisti miehensä kanssa toimeksi.

— Esimerkiksi Stora Enson porukat ovat kyselleet toistuvasti, että koska te saatte tänne saunan, Eira Bekanov-Rastas kertoo.

Tilaussauna soveltuu 12—15 hengelle, mutta jos porukka saunoo erikseen naisten ja miesten vuoroissa, baarinpitäjän mielestä 30-henkinen porukkakaan ei ole liian suuri.

Saunan edustalle on rakennettu terassi. Takapihalta löytyy hiekkakuoppa, johon pääsee pulahtamaan.

— Tuttu urakoitsija kävi kaivamassa sen talvella paukkupakkasessa, Bekanov-Rastas nauraa.

Sauna ja oleskelutila terasseineen tulivat maksamaan noin 40 000 euroa. Jotain uutta oli kuitenkin keksittävä, sillä kalja ja karaoke -yhdistelmä ei houkuttele väkeä entiseen malliin.

— Kun ennen väki tuli laulamaan karaokea seitsemän maissa perjantai- ja lauantai-iltoina, nyt he saapuvat lähempänä puoltayötä, kun minä olisin jo laittamassa ovia kiinni.

Bekanov-Rastaan mukaan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä saunan osalta lupaavalta, sillä varauksia on tehty jo moneksi viikoksi eteenpäin.

Konnunsuon baarin valttina on kaurismäkeläinen nostalgia ja jopa kulttimaine. Sauna- ja kokoustilojen tarjoajana se on kuitenkin pieni yritys, jolla on rajalliset resurssit.

Etelä-Karjalasta löytyy useita yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet tarjoamaan yritysasiakkaille sauna- ja kokoustiloja, mutta myös monipuolisia aktiviteetteja, kuten värikuulasotaa. Esimerkiksi Tapavainolassa sijaitsevasta Navetoriumista löytyy muun muassa hulppea auditorio ja savusauna kylpytynnyreineen.

Viime vuosien taantuma on koetellut alaa kovalla kädellä.

— Kun yritykset irtisanovat, ei niitä loppuja työntekijöitä lähetetä virkistäytymään, yrittäjä Timo Sipari sanoo.

Sipari kuitenkin arvioi, että hankalimmat ajat ovat vihdoin takana. Samaa mieltä on taipalsaarelaisen Kahupirttien yrittäjä Matti Karhu, joka oli viime talvena jo kypsä iskemään hanskat tiskiin. Mieli on muuttunut.

— Suossa ollaan tarvottu, mutta nyt näyttää paremmalle.

Riina Nokso-Koivisto

Riina Nokso-Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.