Nämä 12 lappeenrantalaista ravintolaa ja kahvilaa alkavat myydä 15. marraskuuta ylijäämäruokaansa hävikkiruokapalvelu Resq Clubin kautta

Ylijäänyttä ruokaa pääsee ostamaan netti- ja puhelinsovellusten kautta.

Elena Liseytseva

The Kitchen on yksi 12 lappeenrantalaisesta ravintolasta ja kahvilasta, jotka myyvät esimerkiksi lounaalta jäänyttä ruokaansa Resq Clubin kautta. Igor Jevdokimov arkistokuvassa.
The Kitchen on yksi 12 lappeenrantalaisesta ravintolasta ja kahvilasta, jotka myyvät esimerkiksi lounaalta jäänyttä ruokaansa Resq Clubin kautta. Igor Jevdokimov arkistokuvassa.

Ylijäämäruoan vähentämiseen erikoistunut Resq Club -palvelu avataan virallisesti Lappeenrannassa 15. marraskuuta.
Tähän mennessä palveluun on Lappeenrannasta liittynyt 12 ravintolaa ja kahvilaa, mutta mukaan mahtuu Resq Clubin markkinointipäällikön Jaakko Levolan mukaan lisääkin.


Hävikkiruokaansa alkavat myydä:
Hotelli Lappee, joka myy aamiaiselta ylijäänyttä ruokaa.
Tilausravintola Rakuuna Banquet
Ison-Kristiinan Coffe House
Prisman ravintolamaailman Onni-kahvila ja -ravintola
Myllykeskuksen ravintolamaailman Cafe Mylly
Aasialaiset ravintolat Tang Capital Isossa-Kristiinassa ja Wing Wah Palace kauppakeskus Oprissa
Kauppakeskus Gallerian Cafeteria Galleria
Ravintola The Kitchen
Kauppakeskus Oprissa sijaitseva Cafe Ocra
Italialainen ravintola Con Amore
Lähiruokakauppa Maalaine

Koko kaupunki tuntuu olevan todella innoissaan ruokahävikin vähentämisestä.


— Olemme todella iloisia, että Lappeenrannan ravintolat vastasivat haasteeseen. Koko kaupunki tuntuu olevan todella innoissaan ruokahävikin vähentämisestä. Uskon, että vuoden loppuun mennessä ravintoloita on jo noin parikymmentä, Levola kertoo.
Levola kertoo, että palveluun on kirjautunut paljon lappeenrantalaiskuluttajia.
— Kysyntä on kovaa, joten uskon, että tuotteet tullaan viemään käsistä, Levola sanoo.

Lappeenrannassa ja Porissa samaan aikaan

Etelä-Karjalan Osuuskauppa myy hävikkiruokaansa viidestä toimipaikastaan. Toimialajohtaja Aleksi Vuorinteen mukaan ruokahävikin pienentäminen on Eekoolle tärkeää.


— Meille oli päivänselvä ratkaisu lähteä mukaan heti kun mahdollista. Ravintoloiden täysin syömäkelpoisten annosten päätyminen hävikin sijaan Resq Clubin kautta käyttäjien pöytiin on hieno asia, Vuorinne sanoo.
Resq Club kouluttaa parhaillaan Lappeenrannan ravintoloita mukaan palveluun. Ensimmäiset annokset tulevat myyntiin marraskuun 15. päivä.
Lappeenrannan lisäksi Resq Club avaa palvelun samaan aikaan Poriin. Yritys odottaa molemmissa kaupungeissa pelastettavan vähintään 15 000 annosta seuraavan vuoden aikana. Yhteensä ResQ Clubin kautta roskikselta on pelastettu kahden vuoden aikana 400 000 annosta.

Resq Club
Palvelun kautta myytävät tuotteet myydään noin 40—70% alennuksella.
Palvelua voi käyttää iPhone- ja Android-sovelluksella tai nettiselaimella millä tahansa laitteella osoitteessa: https://resq-club.com/app/
Tuotteet maksetaan suoraan palvelun kautta ja noudetaan kaupasta tai ravintolasta erikseen sovelluksessa asetettuun takarajaan mennessä.
Palveluun voi liittyä osoitteessa: https://resq-club.com/
Yli 175 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.
Mukana on jo yli 1500 ravintolaa.
EU on asettanut tavoitteeksi ruokahävikin puolittamisen vuoteen 2030 mennessä.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat