Korona vaikuttaa moneen: junia perutaan, Lappeenrannan Energia sulkee asiakaspalvelunsa, Idän pikajuna siirtyy, Imatran teatteri on kiinni, Rakuunasoittokunta peruu konserttejaan... Katso päivittyvä lista täältä

Katja Juurikko

Vr peruu junavuoroja.
Vr peruu junavuoroja.

VR peruu yhteensä 62 kauko- ja lähijunaa ajalla tiistai 17. – torstai 19. maaliskuuta. Perumiset johtuvat veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, sekä koronaviruksen aiheuttamasta lisääntyneistä poissaoloista.

Peruutettavat junat eivät ole vielä selvillä, mutta VR päivittää tilannetta sivulle https://www.vr.fi/cs/vr/fi/liikennetilanne.

Myös maanantaina 16. maaliskuuta kello 17:19 Helsingistä Imatralle lähtevä IC 111 -juna on peruttu. Matkustajat ohjataan Helsingistä kello 18:29 lähtevään junaan.

Lappeenrannan Energia palvelee vain puhelimitse

Lappeenrannan Energia sulkee asiakaspalvelunsa Simolantiellä toistaiseksi koronaviruksen takia. Veden ja energian tuotanto sekä jakelu toimivat tällä hetkellä normaalisti eikä näkyvissä ole häiriötä niiden toimituksiin, se tiedottaa.

Lappeenrannan Energian asiakaspalvelu palvelee tiistaista 17. maaliskuuta alkaen vain puhelimitse, sähköpostitse ja sähköisten palvelukanaviemme kautta. Simolantien asiakaspalvelu suljetaan toistaiseksi.

Teatteri siirtää esityksiään, teatteri Imatra pysyy kiinni

Lappeenrannan teatteri peruu näytelmän Idän pikajunan arvoitus ensi-illan. Näytelmän ensi-ilta olisi lauantaina 4. huhtikuuta. Ensi-ilta on siirretty syyskaudelle.

Myös torstaille 19. maaliskuuta suunniteltu vierailuesitys Eino Leinon Eksät – Enemmän ja vähemmän muusina on siirretty syksylle.

Myös teatteri Imatra pysyy suljettuna 23. maaliskuuta, eli ensi maanantaihin saakka. Myös Imatran kaupungin liikuntatilat ja Virta-opisto pysyvät suljettuina sinne saakka.

Mirja Hussain

Nenäliinat ja lautasliinat tulee nyt laittaa kuivajätteisiin, ei biojätteisiin.
Nenäliinat ja lautasliinat tulee nyt laittaa kuivajätteisiin, ei biojätteisiin.

Jätteiden käsittelyohjeita tarkennettu

Myös jätteiden käsittelyohjeita on tarkennettu valtakunnallisesti. Etelä-Karjalan Jätehuolto kehottaa asiakkaitaan lajittelemaan nenäliinat ja lautasliinat kuivajätteisiin, ei biojätteisiin.

Niiden henkilöiden jätteet, jotka ovat sairastuneet, on kerättävä omaan roskakoriin. Roskakori tulee päällystää pussilla ja kun se täyttyy, se on suljettava tiiviisti, joko ristiin sitomalla tai teippaamalla, ja vietävä kuivajäteastiaan. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.

Jos jäteastioiden tyhjennyksiin tulee katkoksia, jätteet tulee pakata tiiviisti ja säilöä tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi eläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

Jätteitä ei pidä jättää miehittämättömille jätteen vastaanottopaikoille. Toistaiseksi jätteenkuljetukset ja astiatilaukset hoidetaan normaalisti. Myös Kukkuroinmäen käsittelykeskus sekä miehitetyt Hyödyksi-asemat palvelevat normaalisti, mutta ei ota uusia Jelppi-noutopalvelutilauksia. Jätehuolto tulee myös perumaan tai siirtämään keväälle sovitut neuvontatilaisuudet.

Leena Koivisto

Musiikkiopisto peruu kamarimusiikkikonsertteja.
Musiikkiopisto peruu kamarimusiikkikonsertteja.

Musiikkiopisto peruu konsertteja

Lappeenrannan musiikkiopisto peruu Helkiö-saliin suunnitellun kamarimusiikki-illan tiistaina 17.3, sekä Joutsenon opistolle suunnitellun kamarimusiikki-illan keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Kansalaisopisto keskeyttää opetus- ja kurssitoiminnan

Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO keskeyttää opetus- ja kurssitoiminnan maanantaista 16. maaliskuuta alkaen seuraavan kahden viikon ajaksi, eli 29. maaliskuuta saakka.

Myös EKKOn järjestämät Digipiste-opastukset ja Digi pintaan -koulutukset ja maaliskuun yleisöluento on peruttu. Järjestämättä jäävät myöskin EKKOn Lappeenrannan ja Luumäen osastojen kevätnäyttelyt.

Liisa Kukkola

Rakuunasoittokunta peruu konserttejaan.
Rakuunasoittokunta peruu konserttejaan.

Keskeytyksen aikana opiston toimisto palvelee vain puhelimitse, maanantaista torstaihin. Toiminnan jatkumista arvioidaan uudelleen kahden viikon kuluttua.

Rakuunasoittokunta peruu konserttejaan

Rakuunasoittokunta peruu kaikki konserttinsa toukokuun loppuun saakka. Soittokunta selvittää konserttien siirtämistä myöhempään ajankohtaan. Lipun ostaneet voivat hakea takaisinmaksun siitä pisteestä, josta liput on ostettu. Myyntipisteet ovat tilanteesta johtuen ruuhkautuneet, joten toivomme malttia asian suhteen.

Tämänhetkisen tiedon mukaisesti kesän tapahtumat, kuten Puolustusvoimien kesäkiertue 2020 ja Hamina Tattoo tullaan järjestämään. Tilanteesta tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Minna Mänttäri

Taipalsaaren kunnantalo menee kiinni. Asioita voi hoitaa muun muassa puhelimella ja sähköpostitse.
Taipalsaaren kunnantalo menee kiinni. Asioita voi hoitaa muun muassa puhelimella ja sähköpostitse.

Lappeenrannan Heikintalo pistää toimintansa tauolle 3. huhtikuuta saakka.

Taipalsaarella suljetaan monta paikkaa

Taipalsaaren kunta sulkee liikunta- ja kuntosalinsa toistaiseksi tiistaista 17. maaliskuuta lähtien, samoin nuorisotila Helmen. Taipalsaari Dream LANs -tapahtuma siirtyy myöhempään ajankohtaan. Tiistaista 17. maaliskuuta lähtien myös kunnan toimitiloissa olevien tilaisuuksien, tapahtumien ja vuorojen varaukset peruutetaan toistaiseksi. Seurantalo Väinölä, sekä kohtaamispaikka Luoto suljetaan, samoin Taipalsaaren kunnantalo. Asioita voi hoitaa puhelimitse, sähköpostitse tai sähköisissä järjestelmissä.

Kunnantalolla oleva ruokala, sekä kirjaston lainaustoiminta ovat toistaiseksi auki.

Lappeenranta peruu eläinlääkintähuollon avovastaanotot

Myös eläinlääkintähuollon avovastaanotot Lappeenrannan Pohjolankadulla arkipäivisin klo 15 – 16 on peruttu maaliskuun loppuun asti. Tilannetta arvioidaan uudelleen maaliskuun lopussa. Eläinlääkäreitä saa kiinni puhelimitse.

Juttu päivittyy.