Huuhkajien ja SaiPan pelit voi katsoa samassakin osoitteessa Lappeenrannassa — Etelä-Saimaa selvitti, mitkä ravintolat laittavat kisastudiot pystyyn perjantai-iltana

AOP/Mauri Ratilainen

Suomen ja Liechtenstein välinen EM-karsintaottelu pelataan perjantaina Helsingissä ja se alkaa kello 19. Kuvassa Suomen jalkapalloylpeys Teemu Pukki juhlii joukkueensa voittoa Kreikasta Tampereella syyskuussa.
Suomen ja Liechtenstein välinen EM-karsintaottelu pelataan perjantaina Helsingissä ja se alkaa kello 19. Kuvassa Suomen jalkapalloylpeys Teemu Pukki juhlii joukkueensa voittoa Kreikasta Tampereella syyskuussa.

Urheiluravintolan mainetta Lappeenrannassa nauttiva Birra toimii sekä Huuhkajien EM-karsintaottelun että SaiPan Liigaottelun kisakatsomona tänä iltana.

Birran vuoropäällikkö Anja Lyytikäinen kertoo ravintolan järjestäneen Facebookissa äänestyksen pelien näyttämisestä, ja yleisöäänestys päätti, että Suomi-Liechtenstein -jalkapallo-ottelu esitetään isolla ruudulla.

— Meidät mielletään SaiPa-ravintolaksi, niin siksi annoimme kansalle vallan päättää, miten pelejä katsotaan. Huuhkajat veivät tämän erän, joten jalkapalloa katsotaan isolta screeniltä ja SaiPan illan ottelu näytetään kabinetin puolella, Lyytikäinen sanoo.

Birran äänestykseen osallistui 250 ihmistä. Suomalaisen jalkapallon kannalta ainakin toistaiseksi harvinaisen EM-karsintaottelun katsomista isolta ruudulta kannatti 80 prosenttia vastaajista.

Lyytikäinen odottaa ravintolan täyttyvän ihmisistä, kuten suuren urheilujuhlan ollessa kyseessä yleensä tapahtuu.

— Pöytävarauksia emme ota peli-iltoina vastaan, se asettaisi ihmiset eriarvoiseen tilanteeseen.

Kisakatsomon epävirallinen titteli on myös ravintola Old Cockilla, joka sekin näyttää illan molemmat pelit perjantaina. Kukossa HIFK-Saipa -ottelua voi seurata katutason pubissa ja Huuhkajien viimeistä kotiottelua keskikerroksessa.

Soittokierros sekä vilkaisu lappeenrantalaisravintoloiden netti- ja Facebook-sivuille osoittaa, että Huuhkajien viimeistä kotipeliä voi kokoontua porukalla katsomaan Lappeenrannassa myös ainakin Jussin Tuvassa, Pub Mareilassa, Teerenpelissä ja Totemissa sekä muissa Mobarin ravintoloissa.

Televisiosta peliä voi katsoa maksutta Neloselta kello 19 alkaen.