Saimaa Aviation hankki ensimmäisen lentokoneensa – Immolassa majailevaa potkuriturbiinikonetta vuokrataan laskuvarjohyppääjille eri puolella Suomea

Skydive Karjala ei hanki uutta konetta heinäkuun onnettomuudessa vaurioituneen tilalle.

Saimaa Aviation

Konekaupat Immolaan saapuvasta laskuvarjohyppääjille vuokrattavasta Cessnasta tehtiin keskiviikkona Utissa. Kuvassa vasemmalta Saimaa Aviatonin Olli-Pekka Luomajoki, Utin Lennon toimitusjohtaja Jussi Sistonen sekä Saimaa Aviatonin Pasi Sutinen ja Tommi Matikainen
Konekaupat Immolaan saapuvasta laskuvarjohyppääjille vuokrattavasta Cessnasta tehtiin keskiviikkona Utissa. Kuvassa vasemmalta Saimaa Aviatonin Olli-Pekka Luomajoki, Utin Lennon toimitusjohtaja Jussi Sistonen sekä Saimaa Aviatonin Pasi Sutinen ja Tommi Matikainen

Laskuvajohyppääjien harrastusmahdollisuudet paranevat Imatralla Immolan lentokentällä uuden konehankinnan myötä. Saimaa Aviaton Oy on ostanut Utista potkuriturbiinilla varustetun Cessna 208 Caravan (OH-SIS) koneen, jonka kotikentäksi tulee Immola.

– Siihen mahtuu maksimissaan 15 hyppääjää ja se nousee nopeasti neljään kilometriin, joka on optimikorkeus aloittaa hypyt, kun on kyse kokeneista hyppääjistä, kertoo laskuvarjokerho Skydive Karjalan rahastonhoitaja ja kokenut laskuvarjohyppääjä Olli-Pekka Luomajoki.

Luomajoki on liittynyt viime vuonna perustetun Saimaa Aviationin osakkaaksi. Hän osti osuuden yhtiöstä, jonka omistajia ovat ennestään Tommi Matikainen ja Pasi Sutinen.

Nyt hankittu kone on Saimaa Aviatonin ensimmäinen. Yhtiön tarkoituksena on vuokrata lentokoneita ja tarjota jatkossa liike-, rahti- ja elämyslentoja.

– Ehkä minä tuon yhtiöön laskuvarjopuolen osaamista ja yhteyksien tuntemista, arvelee Luomajoki, joka suoritti ensimmäisen laskuvarjohyppynsä vuonna 1978.

Laskuvarjokerho ei hanki uutta konetta

Skydive Karjalan vanha Cessna vaurioitui heinäkuussa Immolan kentällä onnettomuudessa, kun koneen nousu epäonnistui. Kerho ei aio Luomajoen mukaan ostaa uutta konetta, vaan aikoo jatkaa toimintaa vuokrakoneilla.

Nyt Immolaan hankittu Cessna Caravan oli Immolassa viime viikonloppuna vuokralla ja hyppääjiä kentälle saapui eri puolilta Suomea.

Kone sai kiitosta hyppääjiltä ja hyvin se tuntui toimivan. Tehot ovat tallella. — Olli-Pekka Luomajoki

– Kone sai kiitosta hyppääjiltä ja hyvin se tuntui toimivan. Tehot ovat tallella, sanoo Olli-Pekka Luomajoki, joka tutustui kyseiseen koneeseen jo nuorena miehenä ollessaan sotilasmaajoukkueen hyppääjänä Utissa.

Hyppykonetta on jo kyselty eri kentille

Pelkästään Cessna Caravanin ympärillä Immolan kentän laskuvarjohypyt eivät tule pyörimään tulevaisuudessa.

Kone on tullut tutuksi suomalaisille laskuvarjohyppääjille ja sillä on kysyntää muille kentille.

– Olen juuri sovitellut kalentereita ensi kesän osalta Utin ja Vesivehmaan kentän kerhojen kanssa, Luomajoki kertoo.

Sillloin kun Cessna Caravan ei ole kotikentällä Immolassa, Skydive Karjala aikoo etsiä vuokrattavaksi pienempää konetta.

– Sellainen edullisempi kone on tarpeen varsinkin oppilaskäytössä, Luomajoki muistuttaa.

Saimaa Aviationin Cessna Caravan on tällä hetkellä vielä Utissa. Koneen vanhalla tutulla kotikentällä sillä on jatkossakin vuokrakäyttöä niin laskuvarjokerholla kuin Laskuvarjorykmentillä.

– Katsotaan, jos koneelle löytyisi jo tilaa Immolan kentän hallista, kun purjekoneita puretaan talven ajaksi, Tommi Matikainen sanoo.